Anlık Bildirim

AMD grafikli Samsung Exynos çipinin ilk testleri yapıldı: Yorumlar endişe verici

AMD'nin RDNA 2 teknolojisi ile güçlendirilmiş Exynos GPU'nun, mevcut Mali GPU'dan %30 daha hızlı olduğu ortaya çıktı. Ancak çok önemli dezavantajları var.

AMD grafikli Samsung Exynos çipinin ilk testleri yapıldı Tam Boyutta Gör

AMD'nin geliştirdiği grafik işlemcisine sahip yeni Samsung Exynos yonga seti hakkındaki bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Bu kez Güney Koreli kaynaklar, böyle bir kombinasyondan elde edilecek performans kazancının ne olacağı konusunda test gerçekleştirdiler. Ancak şimdiye kadarki ilk incelemeler hem olumlu, hem de endişe verici.

Verilere göre AMD'nin Exynos yonga seti için geliştirdiği RDNA 2 GPU'su, Galaxy S21 serisinde bulunan Exynos 2100'deki Mali-G78'e göre %30 performans artışı gösteriyor ve bu oldukça etkileyici. Özellikle AMD'nin GPU'sunun gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisini destekleyeceği düşünülürse. Ancak içerden sızan bilgiler, yeni Samsung yonga setinin ısınma ile ilgili büyük sorunları olduğunu gösteriyor.

AMD grafikli Samsung Exynos çipinin ilk testleri yapıldı Tam Boyutta Gör

Isınma ve kasma sorunu var

Raporlar, AMD tarafından geliştirilen grafik işlemcisinin bir kasma sorunu olduğuna ve saat hızını uzun süre korumakta zorlandığına dikkat çekiyor. Performansta ise ikinci testte %20 ve üçüncü testte %30 düşüş görüldüğü belirtilmiş.

Paylaşılan veri ve sonuçların, öncelikle test çipleri için geçerli olması önemli bir konu. Zira bu can sıkıcı durumun, ürünün ticari sürümüne kadar düzeltilmesi de olası. Söz konusu işlemcinin tanıtımının bu yılın Temmuz ayında gerçekleşmmesi planlanıyor. Bu yonga setinin, akıllı telefonlardan dizüstü bilgisayarlara kadar her şeye güç verebilecek Exynos 2200 olmasının beklendiğini de ifade edelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16077 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, amd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim