Anlık Bildirim

Çin tamamı robotlardan oluşan hastanenin açılışını yaptı

Çin tüm personeli robotlardan oluşan yeni bir hastane açtı. Hastanenin açılış amaçlarının başında coronavirüs salgınının yayılmasını önleme ve salgının yayılmasını en aza indirme hedefi oluşturuyor.

Çin tamamı robotlardan oluşan hastanenin açılışını yaptı Tam Boyutta Gör

Dünyayı etkisi altına alan ve uluslararası pandemi ilan edilen coronavirüs salgını neticesinde Çin tüm personeli robotlardan oluşan yeni bir hastane açtı. ''Smart Field Hospital'' olarak adlandırılan akıllı hastane tesisinde CloudMinds adlı firmanın robotlarından yararlanılarak robotlar tarafından hastaların vücut sıcaklığı, kalp atış hızı ve satürasyon takibi yapılabiliyor.

Coronavirüs salgınını önlemek nihai amacı oluşturuyor

Çin tamamı robotlardan oluşan hastanenin açılışını yaptı Tam Boyutta Gör

Hastanenin açılış amaçlarının başında coronavirüs salgınının yayılmasını önleme ve salgının yayılmasını en aza indirme hedefi oluşturuyor. Yetkililerin açıklamalarına göre robotlar kolayca dezenfekte ediliyor ve dezenfekte edilen robotlar hastalık bulaştırmıyor.

Hastaların yaşamsal bulguları kollarına taktıkları akıllı bileklikler ile monitörize edilirken personel robotlar hastalara yiyecek su ve ilaç ulaştırıyor.

Akıllı saha hastanesi şu anda yeni bir salgına karşı hazır bekliyor. CloudMinds adlı firmanın şu anda Çin'de bulunan hastanelere, okullara ve otellere 100'den fazla robot temini sağladığı belirtiliyor.


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim