Anlık Bildirim

Geometry EX3, Çin'deki en uygun fiyatlı elektrikli araçlardan biri olmaya geldi

Tamamen elektrikli bir B-SUV olan Geometry EX3, aslında Geely'nin 2017'de piyasaya sürdüğü X3 isimli modeli temel alıyor. Kompakt model şu anda ülkede ön satışa sunulmuş durumda.

Çinli marka Geometry, yeni elektrikli B-SUV modeli EX3'ü tanıttı Tam Boyutta Gör

Çinli otomotiv devi Geely'nin elektrikli araç markası Geometry, yeni B-SUV modeli EX3'ü tanıttı. Başlangıç fiyatı 59.700 Yuan (81.770 TL) olarak belirlenen EX3, ülkedeki en uygun fiyatlı elektrikli araçlardan biri oldu.

Yapılan açıklamaya göre Geometry EX3, 4005 mm uzunluğa, 1760 mm genişliğe, 1575 mm yüksekliğe ve 2480 mm aks mesafesine sahip. Kompakt boyutlarına rağmen kullanıcısına ferah bir yaşam alanı sunduğu belirtilen elektrikli B-SUV'un bagaj hacmi 500 litre ve bu değer arka koltukların katlanmasıyla 1050 litreye ulaşıyor. Ayrıca araçta 26 farklı depolama bölmesi mevcut.

Geometry EX3'ün iç mekanı da oldukça sade ve modern bir tasarıma sahip. Konsolda 10.25 inç dijital gösterge ve 8 inç dokunmatik multimedya ekranları görev yapıyor. Geely'nin G-Link multimedya sistemi QQ Müzik, Autonavi, sesli kontrol ve Wi-Fi gibi pek çok özellik sunuyor.

Çinli marka Geometry, yeni elektrikli B-SUV modeli EX3'ü tanıttı Tam Boyutta Gör

Elektrikli B-SUV model güç konusunda çok iddialı değil. Araçtaki elektrik motoru 70 kW (90 hp) güç ve 180 Nm tork üretiyor. 37.23 kWsa kapasiteye sahip sıvı soğutmalı batarya da Çin'deki NEDC normuna göre 322 kilometre sürüş menzili sunuyor. Açıklamaya göre DC hızlı şarj ile bataryayı 30 dakikada 0'dan yüzde 80 doluma çıkarmak mümkün. Ayrıca rejeneratif fren sistemi de mevcut.

EX3 aslında tamamen yeni bir otomobil değil. 2017 yılında piyasaya sürülen Geely Yuanjing X3'ü temel alıyor. Kompakt elektrikli SUV, Çin'de "kung fu boğası" anlamına gelen bir isimle de anılıyor. Bu nedenle tanıtım fotoğraflarının bazılarında da maskot kullanılmış.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim