Anlık Bildirim

Elektrikli Cupra Born'un seri üretimine başlandı

Cupra, ilk tamamen elektrikli otomobili Born'un seri üretimine grubun Almanya'daki Zwickau tesislerinde başladı. Cupra Born, kasım ayında Avrupa'da satışa sunulmuş olacak.

Elektrikli Cupra Born'un seri üretimine başlandı

Cupra, bundan dört ay önce ilk tamamen elektrikli modeli Cupra Born'u tanıtmıştı. Bugün yapılan açıklamada Cupra Born'un seri üretimine başlandığı duyuruldu.

İlk Cupra Born bugün Almanya'daki Zwickau fabrikasında üretim bandından indi. Aynı fabrikada Cupra Born'un ikiz kardeşi Volkswagen ID.3'ün yanı sıra ID.4 ve Audi Q4 e-tron modellerinin de üretimi yapılıyor. Kardeşine kıyasla daha agresif bir görünüme sahip olan Cupra Born'un, markanın global satışlarının yüzde 20'sini oluşturması hedefleniyor.

Cupra aslında söz konusu modeli İspanya'da üretmeyi düşünüyor. Ancak Martorell fabrikası elektrikli araç üretimi için 2025 yılında hazır olacak. Bu nedenle üretim Almanya'da başlamış durumda ve Cupra, buradaki üretimi takip etmeleri ve deneyim kazanmaları için Zwickau fabrikasına kendi çalışanlarını da göndermiş. Cupra CEO'su Wayne Griffiths, İspanya'daki fabrikada yıllık 500 bin araç üretmeyi planladıklarını söylüyor.

Elektrikli Cupra Born'un seri üretimine başlandı

Cupra 2030 yılı itibariyle sadece tamamen elektrikli araçlar satan bir marka olmayı hedefliyor. Born da bu konudaki ilk adım olması nedeniyle marka için büyük öneme sahip. Kardeşi gibi arkadan itişli düzene sahip olan Born, farklı güç ve batarya seçenekleriyle Kasım ayından itibaren satışa sunulacak. En üst versiyon 228 beygir güç ve 418 kilometre sürüş menzili sunuyor. Born ile ilgili diğer detayları buradaki haberimizden öğrenebilirsiniz.

Cupra, Born'un yanı sıra 2025'te piyasaya süreceği elektrikli şehir otomobilinin ön gösterimi olarak UrbanRebel konseptini görücüye çıkarmıştı. Söz konusu model, tasarımıyla yarış arabalarına benziyor ancak seri üretim versiyonu özellikle arkadaki devasa kanat gibi detaylardan arınmış daha sade bir otomobil olarak karşımıza çıkacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim