Anlık Bildirim

Lynk&Co 01 ve NIO ES8: Çinli SUV modeller Euro NCAP'ten 5 yıldız aldı

Geely'nin sahibi olduğu Lynk&Co'nun 01 isimli modeli ile NIO'nun Norveç'te satışa sunduğu ES8 isimli elektrikli SUV modeli Euro NCAP'in güvenlik testlerine tabi tutuldu.

Çinli SUV modeller Euro NCAP'ten 5 yıldız almayı başardı Tam Boyutta Gör

Çinli elektrikli otomobil markaları artık kendi ülke sınırlarını aşıp Avrupa'ya giriş yapmaya başladı. Öte yandan bu araçların güvenlik açısından ne kadar başarılı olduğu büyük merak konusu. Tam da bu noktada Euro NCAP, Avrupa pazarının yeni üyeleri Lynk&Co 01 ile NIO ES8'i konuk etmiş.

Lynk&Co 01, Çinli otomotiv devi Geely'nin çatısı altında yer alan Lynk&Co markasının ürünü. Diğer yandan altyapı olarak Volvo XC40'ın ikizi diyebiliriz. Yaklaşık 1 yıl önce Avrupa'da satılmaya başlanan modelin Euro NCAP sonuçlarına baktığımızda 5 yıldızla ödüllendirildiğini görüyoruz. Söz konusu model özellikle yetişkin yolcu korumasında oldukça başarılı.

Lynk&Co 01, Euro NCAP güvenlik testlerinde yetişkin yolcu korumasında yüzde 96, çocuk yolcu korumasında yüzde 87, yaya korumasında yüzde 71 ve güvenlik yardımcısı kategorisinde yüzde 81 başarı elde etmiş. Aracın yetişkin yolcu koruması oldukça başarılı. Özellikle yandan çarpmalarda tam puan almış olduğunu görüyoruz. Önden ve arkadan çarpmalarda da iyi derece elde etmiş.

Çinli SUV modeller Euro NCAP'ten 5 yıldız almayı başardı Tam Boyutta Gör

Söz konusu model çocuk yolcu korumasındaki çarpışma test performansından da tam puan almış fakat bu noktada notunu düşüren taraf bebek koltuğu bağlantısı gibi güvenlik özellikleri olmuş. Diğer yol kullanıcıları kategorisinde başarısını düşüren şey ise otonom acil durum fren sisteminin yayalar karşısında 'iyi' derece elde edememesi olmuş. Lynk&Co 01 modelinin hibrit versiyonunun test edildiğini de belirtelim.

NIO ES8 de bu yıl Norveç'te satışa sunulan tamamen elektrikli bir SUV model. Güvenlik testlerinde 5 yıldız elde etmeyi başaran model en yüksek skorunu güvenlik yardımcısı kategorisinden almış. Otonom acil durum freni ve diğer çarpışmadan kaçınma sistemleri sayesinde yüzde 92 başarı elde etmiş. NIO ES8, önden ve yandan çarpmalarda Lynk & Co 01 kadar başarılı olamasa da yetişkin yolcu korumasında yüzde 82 başarı kötü değil. Söz konusu modelin çocuk yolcu ve diğer yol kullanıcıları konusundaki dereceleri de sırasıyla yüzde 84 ve yüzde 72.

Euro NCAP'ten Lynk&Co 01 ve NIO ES8 ile ilgili yapılan açıklamada, "Lynk&Co ve Nio, konu araç güvenliği olduğunda "made in China" ifadesinin artık aşağılayıcı bir terim olmadığını gösteriyor. Burada, her ikisi de Çin'de geliştirilen ve testlerimizde son derece iyi performans gösteren iki yeni arabamız var." ifadelerine yer verildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim