Anlık Bildirim

Çip krizi bazı BMW'leri dokunmatik ekran özelliğinden etti

Yarı iletken tedariğindeki sıkıntıların sürmesi üzerine BMW, bazı modellerini dokunmatik ekran fonksiyonu olmadan üretmeye karar verdi. İşte bu durumdan etkilenecek modeller ve diğer detaylar:

Çip krizi bazı BMW'leri dokunmatik ekran özelliğinden etti Tam Boyutta Gör

Küresel çip krizi otomotiv dünyasını negatif yönde etkilemeye devam ediyor. Bu sıkıntılı süreçte bazı fabrikalar geçici olarak kapanırken, bazı üreticiler de araçlarından fonksiyon eksiltme yoluna gidiyor.

Alman otomotiv devi BMW de şu sıra ikinci yolu seçmek zorunda kalan markalar arasında. Bavyeralı üretici, yarı iletken tedariğindeki sıkıntılar nedeniyle bazı modellerinden dokunmatik ekran fonksiyonunu kaldırdı.

Bu bilgi ilk olarak Bimmerfest üzerinde gün yüzüne çıktı. Buradaki açıklamada "Mevcut üretim seviyesini yıl sonuna kadar sürdürebilmek amacıyla, bu haftadan başlayarak bazı modellerimizdeki merkez multimedya ekranının dokunmatik özelliğini kaldırmaya karar verdik" ifadelerine yer verildi.

Hangi modeller etkilenecek?

Durumdan etkilenen modeller 3 Serisi, 4 Serisi Coupe ve Convertible, 4 Serisi Gran Coupe, Z4 ve mevcut X5, X6 ve X7'nin tüm versiyonları olarak açıklandı. Bu özelliğe sahip olmadan üretilen modellerin camında 6UY kodu bulunacak ve satın alırken müşterilerin bu konuda bilgi sahibi olduğuna ilişkin imzası istenecek. Bu araçları tercih eden müşterilere 500 dolarlık opsiyon kredisi verilecek.

Bu modellerde sadece dokunmatik ekran özelliğinin olmayacağını, diğer tüm fiziksel düğmeler ve orta konsoldaki iDrive kontrolcüsünün fonksiyonelliğini koruyacağını da belirtelim.

Çip krizi 2022 yılında da otomotiv dünyasının başını ağrıtacak gibi görünüyor. Tahminlere göre kriz, sektörde 250 milyar dolarlık kayba neden olacak. Üstelik bu değer her geçen gün güncellenerek artıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16146 kez okundu.
37 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
BMW, dokunmatik ekran ve çip krizi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim