Anlık Bildirim

Koronavirüs aşısı olanlara çekilişle tablet bilgisayar hediye edilecek

Şanlıurfa Valiliği, şehirdeki koronavirüs aşılama oranının çok düşük olması nedeniyle tablet bilgisayar ve bisiklet gibi çeşitli hediyeler dağıtarak gençleri aşıya teşvik edecek.

Covid-19 aşısı yaptıranlara çekilişle tablet hediye edilecek Tam Boyutta Gör

Türkiye’de bugüne kadar 39 milyon kişi en az bir doz koronavirüs aşısı oldu. En az bir doz aşı olan yetişkinlerin oranı batıda yüksekken doğuda epey düşük. Örneğin aşılamada en başarılı şehir olan Muğla’da yetişkin nüfusun yüzde 85,1’i en az bir doz koronavirüs aşısı oldu. En kötü il Bitlis’te ise bu oran yalnızca yüzde 36,7. Aşılama oranı açısından en kötü ikinci şehir ise yüzde 36,8 ile Şanlıurfa.

Şanlıurfa Valiliği, şehirdeki aşılama oranını artırmak için kolları sıvadı. Diğer yaş gruplarına göre aşılama performansının düşük kaldığı 18-25 yaş grubunu aşıya teşvik etmek için çekiliş ile tablet bilgisayar ve bisiklet gibi çeşitli hediyeler dağıtılacak. Detaylar önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Teşvik amaçlı da önümüzdeki günlerden itibaren inşallah kurallarını kamuoyuyla da paylaşacağız, gençlerimize yönelik çeşitli hediyelerimiz olacak. Tablet, bisiklet ve gençlerimizin ilgi gösterdiği çeşitli hediyelerle bu aşılamayı daha da ileri noktalara taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Şanlıurfa'nın, pandemi ile mücadelede ortaya koyduğu, sergilediği başarıyı, aşılamada da gösterebilecek bir bilince sahip olduğunu değerlendiriyoruz. 81 il içerisinde şu anda aşılama oranında sondan ikinciyiz, bizim önümüzde bir il var ama bu şekilde devam edersek sondan birinciliği alacağız. Bu da Şanlıurfa'ya yakışmıyor. 18 yaş üstündeki bütün Şanlıurfalı kardeşlerimize bir kez daha çağrımızı yeniliyoruz, hep birlikte sorumlu davranalım, aşılarımızı yapalım ve bunun sebep olduğu toplumsal ve sosyal maliyetin önüne de hep birlikte inşallah geçelim."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11037 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
koronavirüs aşısı, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim