Anlık Bildirim

Covid-19 ilacı hastaneye yatış ve ölüm oranlarını %50 azaltacak

Yakın zamanda piyasaya sürülmesi beklenen ve Merck&Co isimli şirketin geliştirdiği Covid-19 ilacı hakkında yeni veriler paylaşıldı. Verilere göre ilaç ölüm ve hastaneye yatış oranını %50 düşürüyor.

Geçtiğimiz günlerde bilim insanları, Covid-19 ilacının yakın zamanda piyasaya sürülebileceğini belirten umut verici açıklamalarda bulunmuştu.

Covid-19 ilacı hastaneye yatış ve ölüm oranlarını azaltacak Tam Boyutta Gör

Şimdi de ilacı geliştiren şirketlerden biri olan Merck&Co, yapılan deneylerin sonuçlarını paylaştı. Şirketin açıklamalarına göre molnupiravir isimli ilaç, hastaneye yatma ve ölüm oranlarını önemli oranda düşürecek.

Yetkililer, yakın zamanda ABD’de “acil kullanım onayı” için başvurulması planlanan ilacın Covid-19 kaynaklı hastaneye yatış ve ölüm oranlarını %50 oranında düşürdüğünü ifade etti. Ağızdan alınacak olan bir hap şeklinde üretilecek olan ilacın üçüncü faz çalışmalarının devam ettiği de açıklamalar arasında yer aldı.

Covid-19 ilacı hastaneye yatış ve ölüm oranlarını azaltacak Tam Boyutta Gör

“Ağızdan alınan ilk Covid-19 ilacı”

CEO Robert Davis de Reuters’a yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “Bu ilaç, Covid-19’la nasıl mücadele ettiğimizi değiştirecek. Virüsün genetik koduna zarar verecek olan ilacımız onay alırsa oral yoldan alınan ilk Covid-19 ilacı olarak kayıtlara geçecek.”

Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda 775 koronavirüs hastasının testlere katıldığı belirtilirken ilacı alanlar arasında hiçbir ölümün yaşanmadığının altı çizildi.

Merck şirketi ile ortaklık yapan Ridgeback Biotherapeutics CEO’su Wendy Holman da ilaçla ilgili, “Bu ilaçlar, durumu ağır olan koronavirüs hastalarının evde tedavi olmasını sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13680 kez okundu.
30 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ilaç, pandemi ve
2 etiket daha Popüler Bilim Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim