Anlık Bildirim

Crypto.com siber saldırıya uğradı: Yüzlerce kullanıcı hesabı çalındı

Geçtiğimiz günlerde büyük kripto para borsalarından biri olan Crypto.com'un saldırıya uğradığı ortaya çıkmıştı. Şirketin CEO'su Kris Marszalek, yüzlerce kullanıcı hesabının çalındığını doğruladı.

Crypto.com'un saldırıya uğradığı doğrulandı: İşte detaylar Tam Boyutta Gör

Günümüzde kripto para sektörünün boyutu ve kullanıcı sayısı artmaya devam ederken, siber saldırıları da beraberinde getirebiliyor. Geçtiğimiz günlerde siber saldırıya uğrayan Crypto.com hakkında şirketin CEO'su Kris Marszalek yeni açıklamalarda bulundu.

Crypto.com'un saldırıya uğradığı doğrulandı

Çarşamba günü gerçekleştirilen bir Bloomberg röportajında soruları yanıtlayan Marszalek, siber saldırıya uğradıklarını kabul ederek yaklaşık 400 kullanıcı hesabının ele geçirildiğini doğruladı. Saldırının açıklanmasından itibaren herhangi bir düzenleyiciden yardım almadıklarını söyleyen CEO, yalnızca resmi bir soruşturma yapılırsa bilgi paylaşacağını dile getirdi.

Crypto.com’un kullanıcılara yetersiz bilgi vermesi ve Marzalek’in önceki açıklamaları oldukça eleştiri alırken, şirket saldırıyı yalnızca az sayıda kullanıcının etkilendiği şüpheli bir etkinlik olarak nitelendirmişti. Kısa bir süre sonra ise, güvenlik şirketi PeckShield, Crypto.com'un kayıplarının Ethereum'da yaklaşık 15 milyon dolar olduğunu ve paraların kripto para gizlilik aracı Tornado Cash'e gönderildiğini bildirdi. 

Şirketin CEO'su Kris Marszalek Twitter üzerinden hiçbir kullanıcı fonunun kaybolmadığını ve güvenlik önlemlerinin arttırıldığını söylese de siber saldırı hakkındaki tüm detayların yakında paylaşılması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim