Anlık Bildirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kripto paralara karşı savaşımız var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kripto paralara karşı savaşı olduğunu ve ayrı bir mücadele yürütüldüğünü açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının tamamı haberimizde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto paralara karşı savaşımız var' Tam Boyutta Gör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kripto paralar hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Hükümetin kripto paralara karşı ayrı bir savaşı olduğunu belirtti.

Türkiye’de hükümet tarafından kripto paraları yasaklamaya yönelik kararlar gelse de çeşitli demeçlerde ve ekonomik planlarda kripto paraların yaygınlaştırılmasına yönelik olumlu planlara da yer verildi. Merkez Bankası tarafından geliştirilen Dijital Türk Lirası’nın bu sene sonunda ilk testleri yapılacak. Bu durum, Türkiye’nin kripto paralara yönelik tavrı hakkında belirsizlik yaratıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son açıklamasıyla kafalardaki soru işareti tamamen kayboldu. Türkiye, Dijital Türk Lirası’nı destekleyecek ancak diğer kripto paralara karşı savaş verecek.

"Gençlerle Buluşma" programında bir gencin kripto paralar hakkındaki sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:

“Bizim kripto paraya açılma diye bir derdimiz kesinlikle yok. Tam aksine onlara karşı ayrı bir savaşımız, ayrı bir mücadelemiz var. Onlara da böyle bir prim zaten asla vermeyiz, vermeyeceğiz de. Çünkü biz şu anda bu konuda kendi paramızla yola devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı soruyu AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’a yöneltti. Binali Yıldırım şunları söyledi:

“Kripto para maalesef mağduriyetlere de kapı açıyor. Dolayısıyla çok ciddi denetime ihtiyaç gösteren bir şey. Bir nevi hayali bir geleceğe yönelik satış yapılıyor ve ondan sonra bunun kötü örneklerini de, mağdur olanları da gördük. Ama ileride takdirinizle tabi bu istismarları, bu yanlışları önlemek için devlet olarak, hükümet olarak bazı düzenlemeler yapmak gerekebilir. Onunla da ilgili zaten çalışmalar başlatıldı”

Bitcoin ve Ethereum fiyatı düşüşte

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto paralara karşı savaşımız var'

Coinmarketcap verilerine göre Bitcoin fiyatı son 24 saatte yüzde 1,91 düşüş göstererek 47 bin 418 dolara düştü. İkinci büyük kripto para olan Ethereum'un fiyatı ise yüzde 3,30’luk düşüş gösterdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8957 kez okundu.
79 kişi, toplam 82 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Türkiye Haberleri ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim