Anlık Bildirim

Dacia, mecbur kalana dek elektrikli araç markasına dönüşmeyecek

Fiyatları müşterileri için erişilebilir bir seviyede tutmayı sürdürmek isteyen Dacia, bu kapsamda maliyet gerektiren hibrit vb. elektrikli araç teknolojilerine pek sıcak bakmıyor.

Dacia, mecbur kalana dek elektrikli bir marka olmayacak Tam Boyutta Gör

Otomotiv dünyasında elektriklenme furyası aldı başını gidiyor. Özellikle Avrupa pazarında pek çok üretici "tamamen elektrikli olma" ve "karbon nötr olma" planlarını açıklıyor. Öte yandan Dacia da yeni logo, yeni marka kimliği gibi dönüşümlere girdi fakat görünen o ki bu dönüşüme elektrik dahil değil.

Renault Grubu içerisinde ekonomik marka rolünü üstlenen Dacia, elinden geldiği kadar böyle olmaya devam edecek. Zira markanın satış ve pazarlamadan sorumlu ismi Xavier Martinet, Autoexpress'e yaptığı açıklamada Dacia'nın gerçekten mecbur kaldığı zaman tam elektriklenmeye yöneleceğini belirtmiş. Hatta Martinet, açıklamasına hibrit ve şarj edilebilir hibrit sistemleri de dahil etmiş.

Dacia'nın bu tutumunun sebebinin maliyet olduğu açık. Zira Xavier Martinet de "Sorun teknik değil. Clio ve Captur'daki hibrit teknolojisini hemen yarın Jogger ve Sandero'ya ekleyebiliriz. Burada asıl mesele ekonomi kısmı. Müşteriler benzinli versiyon veya birkaç yüz euro daha pahalı olan LPG'li versiyonu almak varken hibrit için 3-4 bin euro ekstra ödemeye hazır mı?

Bizim müşterilerimizin bunu istediğini sanmıyorum. Sadece doğru fiyata onların ihtiyaçlarını karşılayacak ve istedikleri yere götürecek bir araç istiyorlar" ifadeleriyle tam da bunu anlatıyor. Ayrıca açıklamadaki şu cümle de dikkat çekici: "Yaklaşan Euro 7 ve gelişmiş sürücü asistan sistemleri (ADAS) regülasyonları araçların maliyetini yukarı çekiyor. Fakat insanların maaşları aynı oranda artmıyor."

Görünen o ki Dacia, regülasyonlar ve yasaklar onları tamamen köşeye sıkıştırmadan elektriklenme üzerine yoğunlaşmayacak. Öte yandan Avrupa'da onaylanmayı bekleyen teklif, 2030'lu yıllarda içten yanmalı motorlu araç satmayı imkansız hale getiriyor. Zaten şimdiye dek "tamamen elektrikli marka haline gelme" açıklamasında bulunan üreticilerin bu hedefleri de genelde aynı döneme denk geliyor.

Açıklamalara rağmen Dacia'nın bu konuda atılımı da yok değil. Örneğin marka yaklaşık 1 yıl önce Dacia Spring isimli elektrikli otomobilini duyurmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8769 kez okundu.
17 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli araçlar, dacia ve
2 etiket daha fiyatlar hibrit
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim