Anlık Bildirim

DDR5 sevkiyatları kısa süre sonra DDR4 rakamlarını geçecek

Araştırmalar DDR5 belleklerin pazarda hızlı bir şekilde benimseneceğini ve en geç iki yıl içerisinde DDR4 bellek sevkiyatlarını geride bırakacağını düşünüyor.

DDR5 bellekler çok hızlı benimseniyor Tam Boyutta Gör

Henüz geçen yıl itibariyle ilk örneklerini görmeye başladığımız DDR5 bellek teknolojisi hızlı bir şekilde benimseniyor. Sektör otoriteleri DDR5 benimsenme hızının DDR4 belleklere göre daha yüksek olduğunu belirtiyor. 

DDR5 hızlı yükselecek

Status of the Memory Industry tarafından hazırlanan yeni rapora göre DDR5 bellek ürünlerinin satışı 2023 yılında DDR4 sevkiyat rakamlarını geçmiş olacak. 2026 yılında ise DDR5 belleklerin oranı yüzde 90 seviyesine ulaşacak. 

DDR5 belleklerin üretim tarafındaki gelişmiş teknolojiler sayesinde daha hızlı pazara çıkacağı ve benimseneceği tahmin ediliyor. 2013 yılında pazara ilk adımlarını atan DDR4 bellekler en erken 2016 yılında yüzde 50 pazar payını geçmiş, 2019 yılında da yüzde 90 seviyesine ulaşmış. 

Özellikle otomotiv sektörünün de akıllı sistemlere giriş yapması yonga çalışmalarını doğrudan etkiliyor. Önümüzdeki dönemde otomotiv sektörünün PC sektörü kadar bellek tüketebileceği düşünülüyor. Raporda 2026 yılında RAM bellek pazarının 200 milyar doları geçeceği tahmin ediliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8938 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ddr4, ddr5 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim