Anlık Bildirim

DDR5 üretiminde sıkıntı var

DDR5 belleklere güç yönetim yongalarının ve voltaj düzenleme modüllerinin de entegre edilmesi küresel çip krizine yakalanmasına neden oldu. Yaygınlaşması gecikecek. 

DDR5 Tam Boyutta Gör

Bilgisayar dünyasının çiçeği burnunda teknolojisi DDR5 için üreticiler adaptasyonu arttırmanın yollarını ararken küresel çip krizi de boş durmuyor. Bileşen tedariğinde yaşanan sıkıntılar DDR5 standardının yaygınlaşmasını geciktiriyor. 

DDR5 üretiminde sıkıntı

DDR5 modüllerini geliştiren önemli firmalardan Micron yaşanan sıkıntıları doğruladı. Özellikle güç yönetim yongalarının ve voltaj düzenleme modüllerinin tedariğinde problemler yaşanıyor. Bu da üretimi doğrudan etkiliyor. 

Normalde PMIC ve VRAM modülleri anakartlarda yer alıyordu. DDR5 teknolojisinde ise bellek modülüne transfer edildi. Böylece sunucu anakartlarında karmaşa biraz azaltılırken bellek modüllerinin üretimi de zorlaşmış oldu. Zira bellek modüllerinin bu bileşenleri ayrı olarak satın alması gerekiyordu. 

Bileşen tedarik krizinin yanında üretim zorlukları da eklenince DDR5 bellekler için zor günler başladı. Micron gelecek yılın sonbahar aylarına kadar üretim sıkıntısının devam edeceğini ve DDR5 belleklerin küçük ölçeklerde büyüyeceğini düşünüyor. Bununla birlikte tahminlerden daha fazla bir sıkıntı olmayacağını da belirtiyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim