Anlık Bildirim

SK Hynix ilk 24Gb DDR5 bellek modüllerini üretti

SK Hynix üzerinde çalıştığı 24Gb DDR5 bellekleri örneklemeye başladığını duyurdu. Hem masa üstü hem de sunucu tarafında dikkat çekici DDR5 kapasiteleri mümkün olacak. 

SK Hynix Tam Boyutta Gör

DDR5 bellekler henüz yaygın bir kullanıma sunulmuş değil ancak üreticiler hızlı bir şekilde geliştirme süreçlerini devam ettirerek mümkün olan en olgun hale getirmek istiyorlar. Yavaş yavaş kapasiteler artmaya başladı. 

İlk 24Gb DDR5 bellek modülü

SK Hynix yaptığı açıklamada sektörün ilk 24Gb DDR5 bellek modüllerini örneklemeye başladığını bildirdi. 3GB kapasiteye denk gelen bu bellekler 1x nm üretim sürecine sahip. Maliyete göre DUV veya daha verimli EUV süreci ile üretilebiliyor. 

Yeni bellek modülleri 20 adet entegre devreden oluşan 48GB kapasite veya 40 adet entegre devreden oluşan 96GB kapasiteler şeklinde üretiliyor. AMD EPYC Genoa ve Intel Sapphire Rapids işlemciler ile uyumlu olacak bellek modüllerinin kullanıcıya da sunulacağı ifade ediliyor. Özellikle tamponsuz 24GB DDR5 bellek şeklinde masa üstü ve iş istasyonlarında görme imkânımız olacak. 

Firma 8-Hi yığınları şeklinde 24GB bellek kullanarak 768GB kapasiteye de erişme düşüncesine sahip. Şu anda yeni bellekleri kullanacak Intel veya AMD sunucu işlemcileri henüz piyasada olmadığı için Amazon’un Graviton3 yonga setlerinde ilk kez kullanılması bekleniyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim