Anlık Bildirim

Değiştirilebilir bataryaya sahip elektrikli araç: ACM City One

Alman bir şirket tarafından geliştirilen City One, farklı tasarımıyla göze çarpmasının yanı sıra kolayca değiştirilebilir batarya konseptiyle dikkat çekiyor.

Değiştirilebilir bataryaya sahip elektrikli araç: ACM City One Tam Boyutta Gör

Son yıllarda otomotiv devlerinden araç paylaşım hizmetlerine yönelik küçük şehir araçları görüyoruz. Citroen Ami, Opel Rocks-e ve Mobilize EZ-1 bunlardan bazıları. Alman girişim ACM (Adaptive City Mobility) de bu kapsamda kendi ürünü City One'ı gösterdi.

Dünyanın en büyük otomotiv tedarikçilerinden Magna'nın yardımıyla geliştirilen ACM City One, dört kapılı kompakt gövdesi, modüler kabini, ve daha da önemlisi çıkarıp takılabilir batarya konseptiyle dikkat çekiyor.

ACM City One, 3.6 metre uzunluğa, 1.65 metre genişliğe ve 1.67 metre yüksekliğe sahip. Aracın ağırlığı ise 950 kilogram. 25 kW (34 hp) elektrik motoruna sahip olan aracın azami hızı 110 km/s. İlginç olan kısım ise 24 kWsa'lik batarya paketinin bir kısmının değiştirilebilir olması.

Değiştirilebilir bataryaya sahip elektrikli araç: ACM City One Tam Boyutta Gör

Öyle ki bagajın altında kolayca erişilebilen, evrak çantası boyutlarında dört tane modül bulunuyor ve bu modüllerin her biri 2.5 kWsa kapasiteye sahip. Yapılan açıklamaya göre bu modüller çıkarılıp sadece 2-3 dakika içerisinde tamamen dolu olanlarla değiştirilebilecek. Böylece araç, şarja ihtiyaç duymadan daha uzun süre çalışabilecek.

Diyelim ki araçla işiniz bitti ve artık şarj için vaktiniz var. Bu durumda ACM City One'ın batarya paketini tam doluma ulaştırmak için şarj cihazı ile 5 saat, standart priz ile 8 saat şarj etmeniz gerekiyor. Aracın üzerinde daha fazla batarya taşımak için bir portbagaj opsiyon olarak sunuluyor. Böylelikle City One'ın şarj ihtiyacı duymadan gideceği mesafe 240 kilometreden 360 kilometreye yükseliyor.

City One daha çok kiralık araç, taksi veya ticari araç olarak kullanılabileceği filo müşterilerini hedefliyor. Bu nedenle çok da lüks bir kabine sahip olmadığını görüyoruz. Bu alanda üç kollu direksiyon, büyük bir dokunmatik ekran, yuvarlak havalandırma menfezleri, fiziksel tuşlar ve çeşitli depolama bölmeleri bulunuyor.

Değiştirilebilir bataryaya sahip elektrikli araç: ACM City One Tam Boyutta Gör

City One'ın kabinine 4 kişi rahatlıkla sığabiliyor. Bu durumda sunduğu bagaj hacmi 400 litre. Arka koltuklar yatırıldığındaysa bir ticari araca dönüşüyor. Bu noktada ön bölümü kargo alanından ayıran bir metal koruyucu devreye giriyor ve arkadaki alanın hacmi 1450 litreye yükseliyor. Aracın taşıyabileceği maksimum kargo ağırlığı ise 380 kilogram.

Bu kompakt aracı ticari amaçla kullanacak kişiler arka camları panelle kapattırabiliyor. Aynı zamanda bagaj kapağına reklam gösterebilecekleri 40 inçlik bir ekran da eklettirebiliyorlar. Yukarıda da belirttiğimiz gibi City One daha çok filo müşterilerini hedeflese de bireysel müşterilere de satışı olacak. Fiyatı ise 10 bin ila 15 bin euro arasında değişecek. Bu da onu Avrupa'daki en uygun elektrikli araç olan Dacia Spring ile doğrudan rakip haline getiriyor.

ACM 2013 yılında kuruldu ve bünyesinde BMW, Audi, Opel gibi bilindik markalardan gelen yöneticiler barındırıyor. İlk yatırımını hükümetten alan şirket daha sonra Çin, Almanya ve İsveç kaynaklı yatırımcılardan da destek almış. Şirket şimdiye dek 208 binden fazla sipariş almış ve 2023 yılında üretime başlamayı planlıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim