Anlık Bildirim

Fast food devi Türkiye’de Bitcoin ile satış yapacak

Ülkemizdeki önemli fast food markalarından KasapDöner, 2018'den itibaren ödeme yöntemi olarak Bitcoin'i kabul edecek. Yenilikçi bu hamle, diğer markaların da ilgisini çekebilir.

Fast food devi Türkiye’de Bitcoin ile satış yapacak Tam Boyutta Gör

Her ne kadar son dönemin popüler maddelerinden biri Bitcoin olsa da henüz hayatımızda günlük hayatımızda Bitcoin ile bir ürün ya da hizmet satın almıyoruz. Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul eden az sayıda mecra var.

Türkiye’nin önde gelen fast food markalarından KasapDöner, 2018 yılında tüm şubelerinde Bitcoin ile ödeme yöntemini kullanıma sunacak. KasapDöner’in bu hamlesi, rakip yemek restoranı zincirlerinin de ilgisini çekti.

Teknolojiyi yakından takip ettiklerini aktaran KasapDöner Genel Müdürü Bahar Özürün ödeme yöntemi olarak Bitcoin’i kabul edeceklerini şu sözleriyle duyurdu:

“Teknolojiyi de yakından takip ediyoruz. iPadlar ilk çıktığında tüm şubelerimizde iPad vardı. Şimdi ise dijital para birimi Bitcoin’i tüm şubelerimizde kullanarak isteyen misafirlerimizin ödemelerini bu yol ile yapmalarını sağlayacağız.”

"Para transfer işlemi güvenli ve enflasyon riski düşük"

Bitcoin’i tercih etmelerinin sebebini ise "Enflasyon riski düşük, kullanımı basit, para transferi işlemlerinde güvenilir, hiçbir aracı olmadan direkt iki kişi arasında çalışan ve küçük bir hafıza kartında bile taşınabilen bu uygulamaya geçmekten dolayı çok mutluyuz." sözleriyle aktardı.

Komisyon masrafı ortadan kalkacak

Bitcoin ile yapılan satışlarda fiş kesilecek ve vergisi ödenecektir. Bitcoin ile yapılan satışlarda önemli bir madde olarak klasik ödeme yöntemlerinde aradaki aracılar ortadan kalkacak. Normal şartlarda kredi kartları ve yemek kartları ile yapılan alışverişlerde ödemeye aracı kurum bir miktar komisyon alıyor. Bitcoin ile yapılacak ödemelerde ise para tam haliyle işletmeye geçecek.

KasapDöner’in 50’nin üzerinde restoranı bulunuyor. KasapDöner’in Bitcoin atılımını diğer markaların da gerçekleştirmesini bekliyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7890 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), ödeme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim