Anlık Bildirim

Dimensity 9000, selefinin iki katı üretim maliyetine sahip

MediaTek'in piyasaya sürdüğü 4nm yonga seti Dimensity 9000, selefi Dimensity 1200'e göre iki kat daha fazla üretim maliyetine sahip ve bu durum, cihazların fiyatlarını etkileyecek.

Dimensity 9000, selefinden iki kat daha pahalı Tam Boyutta Gör

MediaTek, geçtiğimiz hafta yeni amiral gemisi yonga seti Dimensity 9000'i tanıttı. 4nm sürecinde üretilen yeni yonga seti hakkında bazı bilgiler gelmeye devam ediyor. Son olarak sızdırılan bilgilere göre Dimensity 9000'in üretim maliyeti, Dimensity 1200'ün fiyatının yaklaşık iki katı tutuyor.

Cihaz fiyatlarını etkileyecek

Dimensity 9000 yonga seti, 3.05GHz saat hızıyla bir Cortex-X2 çekirdeği, 2.85GHz saat hızıyla üç Cortex-A710 çekirdeği ve 1.8GHz saat hızıyla dört Cortex-A510 çekirdeği olmak üzere 8 çekirdekli bir yapıya sahip. Grafik birimi kısmında Mali-G710 GPU yer alıyor.

Digital Chat Station tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre MediaTek'in yeni yonga seti, şirketin önceki 5G yonga setinin maliyetinin iki katına üretiliyor. Maliyetin daha yüksek olması yeni yonga setinin kullanılacağı cihazların, Dimensity 1200'den güç alan cihazlardan daha yüksek fiyata sahip olmasına sebep olacak.

Yine aynı kaynak, Qualcomm'un önümüzdeki hafta yıllık Teknoloji Zirvesi'nde duyuracağı Snadpragon 8Gx Gen 1 yonga setinin Dimensity 9000'den de yüksek üretim maliyete sahip olacağını belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim