Anlık Bildirim

Tayvan’da deprem oldu, DRAM fiyatları artacak mı?

Tayvan’da kısa süre önce 6.5 şiddetinde yaşanan deprem Micron’un bir tesisindeki DRAM üretiminin durmasına neden oldu. Depremin maliyetlere etkisi araştırılıyor. 

DRAM üretimi Tam Boyutta Gör

Ortaya çıkan inanılmaz talep nedeniyle DRAM üretimi çok hassas bir hale geldi. İleri üretim tekniklerini kullanan üreticiler günlük 4000-5000 plaka gibi devasa hacimlere ulaşmak zorunda. 24 saat çalışan bantlarda yaşanan en ufak bir kesinti büyük maliyetler ortaya çıkarabiliyor. 

Tayvan’da deprem

Geçtiğimiz dönemde sel baskını, yangın, elektrik kesintisi gibi pek çok dış etkenin üretim bantlarını ağır bir şekilde etkilediğini görmüştük. Bu kez Tayvan’da yaşanan deprem bantlarda hasar oluşturdu. 

Micron’un Taoyuan kenti yakınlarındaki Fab 11 tesisleri depremden etkilendi ve üretim durdu. Personelden yaralanan yok ancak tesislerde nasıl bir hasar oluştuğunun araştırılması gerekiyor. 

Micron üretimi yeniden eski haline döndürmek için çalışıyor. Henüz net bir tarih yok ancak tam kapasiteye geçiş ne kadar çok gecikirse ortalama fiyatlara yansımaya başlaması da aynı paralelde olacaktır. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11134 kez okundu.
31 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dram, tayvan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim