Anlık Bildirim

SK Hynix bozuk DRAM üretimi yaptı, fiyat artışı olabilir

SK Hynix bazı nedenlerden ötürü tesislerinde bozuk DRAM üretimine engel olamamış ve modüller müşterilere tedarik edilmiş. Şimdilik iddialar harici bir bilgi bulunmuyor.

SK Hynix 240 bin bozuk plaka iddialarını kesinlikle reddediyor

Sel felaketi, elektrik kesintisi, COVID-19, yonga krizi gibi DRAM fiyatlarını arttıran etkenlere şimdi de bozuk DRAM üretimi eklendi. SK Hynix yüz binlerce bozuk DRAM üretince fiyat artışı kaçınılmaz oldu. 

SK Hynix güvenlik güçlerine ihbarda bulundu

Gelen bilgilere göre SK Hynix firması geçtiğimiz hafta bozuk DRAM üretimi yapıldığı ve bunun sonucunda da bir miktar zarar oluştuğunu duyurdu. Bozuk DRAM modüllerinin müşterilere tedarik edilmesi nedeniyle zarar daha da büyüyebilir. 

Güney Kore medyası 240 bin plaka DRAM üretiminin bozuk olarak paketlendiğini ve müşterilere tedarik edildiğini iddia ediyor. Bu olay yaklaşık 1.7 milyar dolarlık zarara yol açmış durumda ancak SK Hynix firma kesinlikle iddiaları reddediyor ve imajının zedelendiği gerekçesiyle iddia makamlarını kolluk kuvvetlerine şikayet etmiş durumda. 

Uzmanlar 240 bin bozuk DRAM plakasının ortaya çıkması için birden fazla SK Hynix tesisinin haftalarda farkında olmadan bozuk üretim yapmış olması gerektiğini ifade ediyor. Sürekli kalite kontrolün yapıldığı tesislerde bunun pek mümkün olmadığı düşünülüyor. 

Firma henüz ne kadar çapta bir bozuk üretim oldu ve müşterilere tedarik edildi bilgi vermiyor. Yapılan incelemeler neticesinde bu ortaya çıkacak ancak miktar büyüdüğü takdirde DRAM fiyatlarında bir artış kaçınılmaz olabilir. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9928 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sk hynix, dram ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim