Anlık Bildirim

DSÖ'nün haftalık Covid-19 raporunda BA.2 alt varyantına dikkat çekildi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından paylaşılan Haftalık Covid-19 raporuna göre dünyada vaka artış oranı düştü. Omicron'un BA.2 alt varyantının daha fazla enfeksiyon gösterdiğine dikkat çekildi.

DSÖ, Omicron'un BA.2 alt varyantına dikkat çekti Tam Boyutta Gör

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Haftalık Covid-19 Güncellemesi raporunda bu sefer Omicron’un BA.2 alt varyantına vurgu yapıldı. BA.2’nin diğer alt varyantlara göre daha bulaşıcı olduğu açıklandı.

DSÖ’nün varyant izleme birimi olan TAG-VE tarafından yapılan değerlendirme sonucunda BA.2 alt varyantının “endişe verici varyant” statüsünde tanımlanmasına devam edilmesine karar verildi. Ülkelerin sağlık yetkililerinin bu varyantı yakından takip etmesi gerektiği belirtildi.

Covid-19 varyant verilerinin küresel paylaşımı için kullanılan ulusal platform GISAID’in DSÖ’ye ilettiği bilgilere göre son haftalarda BA.2 alt varyantının Omicron’un yaygın BA.1 varyantına kıyasla kıyasla daha fazla enfeksiyon gösterdiği bilgisi paylaşıldı. T.C. Sağlık Bakanlığı da Türkiye’deki varyant verilerini GISAID ile paylaşıyor.

BA.2'nin genetik dizilimindeki amino asit ve başak proteininin BA.1'den farklı olduğu belirtilerek, "Araştırmalar, BA.2'nin büyüme avantajının BA.1'den daha yüksek olduğunu gösterdi. Bunun sebepleri araştırılıyor, fakat ilk veriler bu büyüme avantajının, BA.2'nin diğer alt varyantlara göre daha bulaşıcı olmasından geldiğine işaret ediyor." açıklaması yapıldı.

Dünyada vaka artış oranı yüzde 21 düştü

Haftalık Covid-19 Güncellemesi raporuna göre 14-20 Şubat’ta 12 milyon yeni vaka, 67 bin yeni ölüm gerçekleşti. Covid-19 vaka artış oranı, önceki haftaya göre yüzde 21 oranında düştü. Ölümlerdeki artış oranında ise yüzde 8 düşüş yaşandı. Vaka oranının en yüksek düşüş yaşandığı bölge ise yüzde 29 ile Batı Pasifik Bölgesi oldu. Türkiye’nin de içinde bulunduğu Avrupa bölgesinde yüzde 5 düşüş gözlemlendi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim