Anlık Bildirim

Türk bilim insanları üç boyutlu biyo-yazıcı ile yapay damar üretti

Sağlık teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren INVAMED & RD Global firmasının Ar-Ge çalışmaları sonucunda üç boyutlu biyo-yazıcı kullanılarak yapay damar geliştirildi.

Üç boyutlu biyo-yazıcı ile yapay damar üretildi Tam Boyutta Gör

Türk girişimciler tarafından kurulan tıbbi cihaz firması INVAMED & RD Global, üç boyutlu yazıcı ile yapay damar üretmeyi başardı. Yapay damarın kalp damar ve nörovasküler protezlerinde kullanılması hedefleniyor.

INVAMED & RD Global’in Ar-Ge faaliyetleri sonucu laboratuvar ortamında özel bir üç boyutlu biyo-yazıcı, yüksek teflon teknolojisi ve biyopolimer kullanılarak insan dokusuyla birebir aynı özellikte yapay damar geliştirildi. Nanoteknolojik biyopolimerden üretilmesi sayesinde, hastalar anti koagülan kullanmadan hayatlarına devam edebilecek.

Üç boyutlu biyo-yazıcı ile yapay damar üretildi Tam Boyutta Gör

Doku uyumu problemi olmayacak

Geliştirilen yapay damarda biyouygun olmayan hiçbir materyal bulunmadığı için doku uyumu problemi yaşamayacak. Kolay kaynaşma özelliğine sahip olacak.

INVAMED & RD Global Başkanı Raşit Dinç, laboratuvar çalışmalarını başarı ile geçen yapay damarın, hayvan çalışmaları ve gerçekleştirilecek klinik çalışmalar neticesinde de başarılı olması durumunda biyoprotezlerin insan sağlığının hizmetine sunulacağını bildirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim