Anlık Bildirim

DSÖ, “uzamış covid” hakkında oldukça endişeli

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 4 Ağustos Çarşamba günü yapılan açıklamada, long covid’ten (uzamış) muzdarip olabilecek insan sayısının bilinmemesi konusunda oldukça endişeli olduğu belirtildi.

Şu ana kadar Covid-19’ geçirmiş olan yaklaşık 200 milyon insan olduğu düşünülüyor. Dünya Sağlık Örgütü ise Çarşamba günü yaptığı açıklamada, halen “uzamış covid”ten muzdarip insanların olduğunu ve bu konuda endişeli olduklarını ifade etti.

DSÖ, “uzamış covid” hakkında oldukça endişeli Tam Boyutta Gör

“Uzamış Covid”, bireylerde akut enfeksiyon dönemi geçtikten sonra hala görülmeye devam eden belirtiler sonucu oluşuyor. Bu belirtilere; kronik öksürük, nefes daralması, eklem ağrısı, aşırı halsizlik, uyku bozukluğu gibi semptomlar örnek verilebilir.

DSÖ, “uzamış covid” hakkında oldukça endişeli Tam Boyutta Gör

DSÖ’ye göre virüsten kurtulmuş olmalarına rağmen hâlâ virüsün bıraktığı etkilerle mücadele eden insanlar hemen tıbbi yardım almalılar. BM sağlık ajansından Maria Van Kerkhove de yapılan basın toplantısında şunları söyledi: “Covid sonrası sendromu veya Uzamış Covid olarak bilinen şey DSÖ’nün derinden endişe duyduğu bir şeydir. Bu uzun vadeli etkilerin ne kadar sürdüğünü bilmiyoruz; ancak Covid sonrası sendromunu anlamak için bir vaka tanımı üzerinde çalışıyoruz.”

Belirtiler 3 aydan 6 aya kadar sürebiliyor

Açıklamalara göre koronavirüs geçirmiş insanlardan “birçoğu” uzun vadeli etkilerden muzdarip durumda. Bu insanların sayısının ne kadar olduğu ise bilinmiyor; ancak belirtilerin üç aydan altı aya kadar sürdüğü ifade ediliyor.

DSÖ, “uzamış covid” hakkında oldukça endişeli Tam Boyutta Gör

DSÖ’ye göre “Uzamış Covid” pandeminin en gizemli yönlerinden biri ve anlaşılması için üzerinde yapılan araştırmaların artırılması gerekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7123 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pandemi, dsö ve
2 etiket daha Popüler Bilim Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim