Anlık Bildirim

Dünyanın en derin batığı keşfedildi: Yaklaşık 7 bin metrede

Dünyanın şimdiye kadar keşfedilen en derin batığı Filipin açıklarında bulundu. Gemi enkazı, İkinci Dünya Savaşı'nda batan USS Samuel B. Roberts muhrip gemisine ait.

Dünyanın en derin batığı keşfedildi: Yaklaşık 7 bin metrede Tam Boyutta Gör

Kaşifler, şimdiye kadarki tanımlanan dünyanın en derin batığını buldular. 25 Ekim 1944'te Filipin Denizi'ndeki Samar açıklarında batırılan ve "Sammy B" olarak bilinen USS Samuel B. Roberts muhrip gemisi, 6895 metre derinlikte bulunuyor.

Sammy B keşfedilen en derin batık oldu

ABD Donanması'na ait muhrip gemisi Sammy B İkinci Dünya Savaşı sırasında batırıldı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen yeni çalışmada batık geminin enkazına ulaşıldı. Geminin, iki parçaya bölünmüş olduğu görüldü.

Dünyanın en derin batığı keşfedildi: Yaklaşık 7 bin metrede Tam Boyutta Gör

6895 metre derinlikte bulunan enkaz, 7 bin metre derine inen bir denizaltı tarafından bulundu. Gemi batırılmadan önce  224 mürettebat taşıyordu.

Dünyanın en derin gemi enkazı olan USS Samuel B. Roberts muhrip gemisi, daha önce tespit edilen ve incelenen en derin batık USS Johnston'ın yerine ilk sırayı aldı. Sammy B'yi bulan aynı ekip tarafından geçtiğimiz yıl keşfedilen gemi 6.469 metre derinde yer alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim