Anlık Bildirim

Airbus, ilk kez yalnızca sürdürülebilir havacılık yakıtıyla bir helikopteri uçurdu

Airbus, H225 helikopterinin iki Safran Makila 2 motorlarını %100 Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı'yla çalıştırmayı başararak helikopterin uçuşunu gerçekleştirdi. 

Airbus, ilk kez tamamen SAF ile bir helikopteri uçurdu Tam Boyutta Gör

Airbus, ilk kez atık yağlar dahil olmak üzere sıvı yağ ve gres gibi biyokütleden elde edilen %100 Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) ile H225 helikopterinin Safran Makila 2 motorlarının her ikisini de çalıştırmayı başardı.

SAF ile yeşil havacılığa geçiş yapılabilir

Airbus'ın helikopter üretiminden sorumlu bölümü Airbus Helicopters, helikopterlerinin on yıl içinde %100 SAF ile uçması hedefleri doğrultusunda geçtiğimiz Kasım ayında bir SAF destekli Makila 2 motora sahip bir H225'in uçuşunu gerçekleştirmişti. Şirket şimdi helikopterin her iki motorunu da SAF ile çalıştırarak H225'i havalandırdı.

Şirketin Mühendislik ve Baş Teknik Sorumlusu Stefan Thome: "H225'in ikiz motorlarına güç sağlayan SAF ile bu uçuş, helikopter endüstrisi için önemli bir kilometre taşıdır. Helikopterlerimizde %100 SAF kullanımını onaylama yolculuğumuzda yeni bir aşamaya işaret ediyor, bu da tek başına CO2 emisyonlarında %90'a varan azalma anlamına gelecek bir gerçek." dedi.

Ortaya koyulan raporlar SAF kullanımının, havacılık endüstrisinde 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonlarına ulaşmak için gereken CO2 azaltımının %50-75'ini oluşturabileceğini gösteriyor. Bu bağlamda Airbus da hem uçaklarını hem de helikopterlerini %100 SAF ile uçurmayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim