Anlık Bildirim

Dünyanın en popüler Android akıllı telefonu belli oldu

AppBrain, dünyada hangi akıllı telefon markasının en yaygın olduğunu gösteren bir çalışma yürüttü. Veriler, hangi modelin diğerlerinden daha popüler olduğunu da ortaya koyuyor.
Dünyanın en popüler Android akıllı telefonu belli oldu Tam Boyutta Gör
AppBrain tarafından yapılan son araştırmaya göre dünyanın en popüler akıllı telefonu 2020 yılında piyasaya sürülen Samsung Galaxy A12 modeli oldu.

Galaxy A12, Samsung'un Türkiye'de ortalama 4,400 TL başlangıç fiyatıyla satılan ekonomik akıllı telefonu. İkinci sırada Galaxy A21, üçüncü sırada ise Galaxy A10 yer alıyor. Özellikle, kullanıcılar arasında en popüler ilk on akıllı telefon arasında sadece üç cihaz (Redmi 9A, Redmi Note 8 ve Vivo 1906) Galaxy serisine ait değil.

Samsung zirvede

Ayrıca AppBrain'e göre Samsung, %34,5'lik oranla dünyanın en büyük Android akıllı telefon üreticisi konumunda. Güney Koreli devi Çinli şirketler Xiaomi %14,4, Oppo %10,4, Vivo %9,8 ve Huawei %6,8 ile takip ediyor.

Dünyanın en popüler Android akıllı telefonu belli oldu Tam Boyutta Gör
İstatistikler, iOS'un Kasım 2021'de olduğu gibi mobil işletim sistemi pazarının yaklaşık %28'ini oluşturduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz beş yıl içinde Android küresel mobil işletim sistemi pazarının %1,8'ini kaybederken, iOS pazar payını neredeyse %8 oranında artırdı.
Kaynakça https://www.appbrain.com/stats/top-android-phones https://www.appbrain.com/stats/top-manufacturers Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22661 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy a12 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim