Anlık Bildirim

Dünyanın ilk 6nm EUV yonga seti UNISOC’dan geldi

UNISOC T7520 adındaki yonga seti 6nm EUV üretim süreci ile enerji verimliliğini yukarılara çıkarırken 5G desteği ile sektörde uygun fiyatlı bir alternatif olmaya çalışacak.

Dünyanın ilk 6nm EUV yonga seti UNISOC’dan geldi

Samsung, Huawei, Apple, Qualcomm gibi devler arasında üretim süreçlerinin ilerletilmesi açısından sıkı bir rekabet yaşanıyor. Zaman zaman ise bazı küçük oyuncular beklenmedik sürprizlere imza atabiliyor. Çinli UNISOC bunlardan birisi.

UNISOC T7520 neler sunuyor?

Bugün bir etkinlik yapan UNISOC dünyanın ilk 6nm EUV sürecinde geliştirilen yonga setini duyurdu. T7520 adındaki yeni yonga seti 6nm EUV süreci ile transistör yoğunluğu tarafında yüzde 18, enerji verimliliğinde yüzde 8 kazanım sağlıyor.

5G standardını taşıması ile de dikkat çeken UNISOC T7520 yonga setinde 4 adet Cortex-A76 ve 4 adet Cortex-A55 çekirdeği yer alıyor. Grafik tarafında ise Mali-G57 birimi yer alıyor. 5G modem ise opsiyonel değil yani yonga setine entegre. Veri aktarım hızlarında 3.25Gbps yakalanabiliyor.

Yonga seti ayrıca yapay zeka birimine de sahip. 120Hz ekran tazeleme hızı, 4K çözünürlük, HDR10+, 4 çekirdekli görüntü işleme birimi yonga setinin sunduğu yenilikler arasında. Henüz UNISOC T7520 için bir çıkış tarihi verilmedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim