Anlık Bildirim

Ekran kartı üreticileri ATi HD 5800 serisinde fiyatları "hafifçe" indiriyorlar

Yaygın satışı 12 Nisan'da başlayacak GeForce GTX 470 ve GeForce GTX 480 için bekleyiş devam ededursun AMD tarafındaki sessizlik, ekran kartı üreticileri tarafından bozulacak gibi görünüyor. AMD cephesinde yöneticiler, kartlarına güvendiklerini ve şu an için fiyat indirimine ihtiyaç duymadıklarını belirtirken, ATi tabanlı ekran kartı hazırlayan kimi üreticilerin, kendi kar marjlarından kısarak ekran kartı fiyatlarında bir miktar indirim yapacakları söyleniyor.

GeForce GTX 480 modelini dünyanın en hızlı tek GPU'lu ekran kartı olarak lanse eden Nvidia'nın henüz kaç adet GeForce GTX 470 ve GeForce GTX 480 satışa sunacağı resmi olarak açıklanmamakla birlikte AMD'nin bu durumun takipçisi olduğu ve satışa sunulan adet sayısına ve satış performansına göre fiyatayarlamasına gideceği söyleniyor. Üretici tarafındaki indirimler henüz fiyatlara yansımamakla birlikte, AMD tarafından yapılan resmi bir indirim olmadığı için fiyatların ne oranda düşeceği henüz bilinmiyor.

Önümüzdeki günlerde ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıklaması ve bu kapsamda şimdiye kadar sattığı DirectX 11 kart sayısını (Ocak ayı içerisinde 2 milyondan fazla kart sattığını açıklamıştı) açıklaması beklenen AMD cepheisnde, özel tasarımlı Radeon HD 5870'lerin ve sınırlı sayıda üretilecek hız aşırtmalı Radeon HD 5970 modellerinin bu ay ve Mayıs ayı içerisinde satışa sunulması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14646 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, gddr5
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim