Anlık Bildirim

AMD Radeon HD 7990 resmiyet kazandı, Mart ayında geliyor

Tahiti XT grafik yongasını kullanan Radeon HD 7970 modelini bugün duyuran ve 9 Ocak'ta satışa sunmaya hazırlanan AMD, HD 7000 serisinin diğer üyeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Radeon HD 7970'in düşük maliyetli alternatifi olan Radeon HD 7950 ile devam edecek olan şirket, büyük bir ihtimalle Şubat ayı ile birlikte (Çin tatili nedeniyle Şubat ayının başı ya da sonu olabilir) Radeon HD 7800 serisi ekran kartlarını da kullanıma sunmuş olacak.
4.3 milyar hatta tam değeri vermek gerekirse 4,312,711,873 transistöre sahip olan Tahiti XT grafik yongasını dünyanın en güçlü ve gelişmiş GPU'su olarak tanıtan AMD, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde bu yonganın çiftine sahip olan Radeon HD 7990 modelini pazara sunacak. AMD'nin resmi dökümanlarında ilk defa görünen ve aynı dökümanda ilk çeyrekte lanse edileceği resmiyet kazanan çift GPU'lu yeni ekran kartının, şirketin daha önceki çift GPU model tasarımlarından yola çıkarak Tahiti XT grafik yongasının iki tanesine sahip olacağını söyleyebiliriz. Bu bağlamda 2x 2048 paralel işlem birimine (Radeon çekirdeği) 2x 384-bit bellek veri yolu desteğine, 6GB (?) GDDR5 bellek kapasitesine 2x 128 doku ünitesine ve 2x 64 ROP birimine sahip olması beklenen ekran kartının saat hızları hakkında şu an net bir şey söylemek zor olsa da tek GPU'lu Radeon HD 7970'den düşük olması kuvvetle muhtemel.
Grafik yongalarının çalışma hızına bağlı olarak 6+ TeraFLOP seviyesinde tek hassasiyetli işlem performansı sunması beklenen DirectX 11.1 destekli ekran kartı, daha da fazlasını isteyenler için Quad Crossfire teknolojisi ile dört GPU'lu sistem kurulumlarına da olanak tanıyacak. Radeon HD 7000 serisinin PCIe 3.0, ZeroCore ve PowerTune gibi yeni özelliklerini bünyesinde barındıracak olan kartın erteleme olmadığı takdirde Mart ayında lanse edilmesi beklenirken, tavsiye edilen son kullanıcı satış fiyatı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8814 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim