Anlık Bildirim

AMD satış beklentilerini düşürüyor

Global ekonomilerde yaşanan kriz nedeniyle sektörler darbe almaya başladı. Bilgisayar pazarındaki satışların düşüşü yonga üreticilerini de doğrudan etkiliyor.   
AMD Tam Boyutta Gör
Pandemi dönemi ile birlikte önemli bir yükseliş yaşayan AMD hali hazırdaki ekonomik krizin etkilerini hissetmeye başladı. Üçüncü çeyrekle birlikte firma satış beklentilerini de aşağıya çekiyor.

AMD durgunluğa giriyor

Özellikle bilgisayar pazarında başlayan düşüşün yonga sektörünü etkilemesi kaçınılmazdı. Son çeyrekte yüzde 40 civarında yaşanan düşüş AMD’nin gelir beklentisini de etkiledi. Firma daha düşük bir gelir bekliyor.

Hazırlanan raporda yılın üçüncü çeyreği için 6.7 milyar dolar olan gelir beklentisi 5.6 milyar dolara çekildi. Yani yıllık olarak büyüme yüzde 29 seviyesinde kaldı. Kişisel bilgisayar segmentinin en büyük düşüşü yaşayacağı belirtiliyor. Veri merkezi segmenti ise yüksek satışlar ile dengeyi korumayı başardı.

Yığılan stokların yönetimi nedeniyle 160 milyon dolar civarında bir zarar eden AMD’nin hisseleri de bu hafta içinde yüzde 3, yıl genelinde ise yüzde 55 düşüş gösterdi. Firma önümüzdeki günlerde detaylı raporlarını açıklayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim