Anlık Bildirim

AMD gelir kaybı yaşamaya devam ediyor

Uzun süredir gelir tablolarında kayıplar yaşayan AMD, yeni dönem öncesinde zarar açıklamaya devam ediyor. Firma yıl bazında yüzde 20 civarında düşüşe imza attı.

Bu yıl Polaris ve Zen mimarileri ile iki koldan rekabete girişmeye hazırlanan AMD, bununla birlikte halen gelir tablosunda durumunu düzeltebilmiş değil. Firmanın geçen yıl son çeyrek ve geçen yıl geneli mali raporları, gelir kaybının devam ettiğini gösteriyor. 

Raporlara göre firmanın geçen yıl son çeyrek gelirleri 958 milyon dolar olarak gerçekleşti ve yıl bazında yüzde 10 düşüş yaşandı. Faaliyet zararı 49 milyon dolar ile yüzde 23 geriledi. Net zarar ise 102 milyon dolar oldu. Geçen yıl genelinde ise 4 milyar dolar gelir, 480 milyon dolar faaliyet zararı, 660 milyon dolar net zarar elde edildi.


Firma geçen yıl APU indirimleri nedeniyle 65 milyon dolar zarar etti. Toplam nakit birikimi 785 milyon dolar olurken, toplam borç da 2.26 milyar dolar oldu. Geçen yıl özellikle kar marjında yaşanan artış ve faaliyet masraflarının düşük tutulması, kaybın artmasını önledi. Analizler, bu iki faktörün devam ettirilmesi halinde, önümüzdeki dönem için umut olduğunu belirtiyor. Mali tabloların açıklanması ile birlikte AMD, borsada yüzde 6 değer kaybetti. 

AMD bu yıldan oldukça umutlu ancak Nvidia'nın karşısına pek çok dezavantaj ile çıkıyor. Mali tablolarını bir türlü düze çıkaramayan firma, pazarlama konusunda elini sıkı tutmak zorunda. Bu da, hareket alanını kısıtlıyor. Ayrıca Nvidia'nın yüzde 80 civarında pazar payına sahip olması, AMD'nin çok gayret sarf etmesini gerektiriyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4288 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd annual reports ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim