Anlık Bildirim

Fiji mimarisi nano boyutlara iniyor : AMD Radeon R9 Nano

Dün itibariyle Nvidia'ya karşı tüm kozlarını ortaya döken AMD, özellikle Fiji mimarisi ve HBM bellek teknolojisi ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Bu iki teknolojinin ekmeğini yiyeceğini açıkça gösteren AMD, farklı segmentlere de sürprizler yapacak. 

Bizzat AMD patronu Lisa Su tarafından tanıtılan AMD Radeon R9 Nano adlı ekran kartı, Fiji ve HBM teknolojilerinin büyük ekran kartlarında olduğu kadar küçük ekran kartlarında da kullanılabileceğini gösteriyor. Yeni teknolojiler ile yüzde 95'e kadar PCB alanı kazanılması bunda en büyük etken. 

AMD Radeon R9 Nano yaklaşık 6 inç büyüklüğünde ve tek fanlı bir hava soğutma sistemi kullanıyor. Net detaylar bilinmese de Fury serisinden performans olarak biraz geride olacağı ve ağır yüklerde 175W enerji tüketeceği tahmin ediliyor. Ancak Radeon R9 290X modelinden watt başına iki kat daha fazla performans sunduğu belirtiliyor. 

Kompakt sistemler için ideal bir seçim olacak gibi görünen Radeon R9 Nano ekran kartının 3 adet DisplayPort ve 1 adet HDMI girişi mevcut. Kartın sonbaharda piyasaya çıkması bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5047 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim