Anlık Bildirim

Nvidia, 2016 yılını rekorlar kırarak kapattı

29 Aralık 2016 itibariyle 2017 mali yılını tamamlayan grafik devi Nvidia, hanesine tarihi rekorlar yazdırdı. Hem gelirler hem de büyüme hızları firma açısından çok iyi.

Geçen yıl AMD’nin grafik pazarına yaptığı önemli hamle ile biraz pay kaptıran Nvidia, buna rağmen gelirlerde rekor kırmaya devam ediyor. Farklı sektörlerdeki yatırımlar sayesinde firma tarihi bir seviyeye ulaştı.

Oyun Bölümü ve Veri Merkezleri Revaçta

Yapılan açıklamaya göre geçen yılın son çeyreğinde 2.17 milyar dolarlık gelir elde edildi. Yıl bazında yüzde 55 civarında artış yaşandı. Faaliyet karı 733 milyon dolar ile yüzde 190 artarken, net kar ise yüzde 188 artış ile 655 milyon dolar oldu. Gelirlerde aslan payı yine oyun bölümünün oldu.

Oyun bölümü son çeyrekte 1.34 milyar dolar gelir elde ederken yüzde 66 artış yaşadı. Özellikle Pascal tabanlı GTX 1000 serisi yüksek fiyat etiketinin de etkisiyle iyi bir gelir bırakmış durumda.

Veri merkezleri yüzde 200 artış ile 296 milyon dolar gelir getirdi. Pascal tabanlı Tesla P ve Quadro serisi ekran kartları kurumsal tarafta başarılı işlere imza atıyor. Otomobil bölümü ise artan rekabetin de etkisiyle eski rekor büyümelerinden uzaklaştı ve yüzde 20 artışla 128 milyon dolar gelir elde etti.

2016 yıl geneli itibariyle firmanın elde ettiği toplam gelir 6.91 milyar dolar oldu ve artış yüzde 38 olarak gerçekleşti. Net gelir ise 1.6 milyar civarında kaydedildi.

İçinde bulunduğumuz çeyrek itibariyle Nvidia gelirlerde bir miktar düşüş bekliyor. Mart ayının sonunda tahmin edilen gelir 1.9 milyar dolar. Bu yıl henüz firmanın hangi mimari ile yola devam edeceği bilinmiyor ancak AMD Vega hamlesine karşılık verilmezse gelir konusunda düşüş devam edebilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3932 kez okundu.
9 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia pascal ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim