Anlık Bildirim

Nvidia kripto para kazısı odaklı kart üretebilir

Hızla yükselen Bitcoin fiyatının ardından ekran kartıyla coin kazanlar yeniden gündeme geldi. Firma yeterli talep olursa madencilere özel kart hazırlayabileceğinin sinyalini verdi.

Nvidia kripto para kazısı odaklı kart üretebilir Tam Boyutta Gör

Donanım dünyası 2020’de tam da hacimli performans artışı sunan işlemci ve ekran kartları geliyor derken stok sıkıntısıyla yüzleşti. Aniden tırmanışa geçen Bitcoin fiyatının ardından ekran kartlarını kripto para kazmak için kullananlara tepki giderek büyüyor.

Kripto para kazımı için özel kartlar

19. Yıllık Tech/Auto Forum Konferansı’na katılan Nvidia yetkilisi dikkat çeken bir konuşma yaptı. Kripto para talebi yeterli düzeye ulaşırsa kripto para kazımına özel kart üretimine başlanabileceğini açıklayan Colette Kress bununla birlikte hali hazırdaki talebin ne kadarının madencilerden geldiğini de bilmediklerini belirtmiş.

Kripta para kazanların Nvidia için önemli bir kaynak olmadığının altını çizen Kress oyuncuların talebinin üretim hatlarının karşılayabileceğinin üzerinde seyrettiğini açıklamış.

Görüntü çıkışı olmayan ya da kısıtlı sayıda olan kripto para kazma odaklı kartlarda kullanılan GPU’lar da normal oyuncu kartlarından farklı olabiliyor.

Bazı doku üniteleri hasarlı olan atık GPU’ların değerlendirildiği madenci kartları bu açıdan oyuncu GPU stoğunu teorik olarak etkilememesi gerekiyor.

Tabi madenci kartı üretiminin Nvidia açısından oldukça riskli bir alan olduğunu da belirtelim. Firmanın yükselip düşeceğini tahmin edemeyeceği coin değerlerine yönelik kart üretimi şu an sıcak olsa da olumsuz bir durumda Nvidia'yı zarara da sokabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14864 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia ampere, bitcoin fiyatı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim