Anlık Bildirim

El Salvador çıldırdı: Bitcoin şehri kuruluyor

Geçtiğimiz aylarda Bitcoin’i resmi para birimi ilan eden El Salvador, lider kripto para birimi ile ilgili yeni planlarını açıkladı. Nayip Bukele’ye göre ülkeye ‘Bitcoin Şehri’ kurulacak.

Bilindiği üzere El Salvador, geçtiğimiz aylarda Bitcoin’i (BTC) resmi para birimi ilan etmiş ve bunu yapan ilk ülke olarak tarihe geçmişti. Şimdi de ülkenin başkanı Nayip Bukele, lider kripto para birimi ile ilgili yeni planlarını açıkladı.

Bukele şehir ile ilgili planlarını paylaştı

Başkanın açıklamalarına göre ülkeye Bitcoin destekli tahvillerle finanse edilecek olan yeni bir şehir kurulacak ve bu şehir, dünyanın ilk ‘Bitcoin Şehri’ olarak tarihe geçecek.

Açıklamalarda şehrin, La Union bölgesinin doğusunda bulunan bir yanardağın yakınlarında kurulacağı belirtildi. Bukele’ye göre şehirde, kripto para madenciliği yapmak ve şehre enerji üretmek için kullanılacak olan bir jeotermal enerji santrali de bulunacak: “Yanardağ tarafından üretilen enerjiyi kullanacak olan tamamen ekolojik bir şehir kuracağız”

Bitcoin Şehri’ndeki tek verginin %10’luk bir katma değer vergisi olacağı da açıklamalarda belirtildi. Bukele’ye göre bu vergiden elde edilen para, şehrin inşasında ve gerekli hizmetlerin sağlanmasında kullanılacak.

Şehirde KDV dışında vergi bulunmayacak

300.000 Bitcoin'e mâl olacak

Şehrin kripto para (madeni para olarak da düşünebilirsiniz) şeklinde inşa edileceğini ve sıfır karbon emisyonuna sahip olacağını aktaran Bukele, Bitcoin Şehri’nin altyapısının 300.000 Bitcoin’e (BTC) mâl olmasının beklendiğini ifade etti: “Bitcoin Şehri’nde alışveriş merkezleri, yeşil alanlar, restoranlar bulunacak. Yani bir şehirde bulunan her şey burada da olacak.”

Şehrin ne zaman kurulacağı ile ilgili bir zaman çizelgesi paylaşmayan yönetim, bu ‘çılgın’ planın yabancı yatırımcıların dikkatini çekmesini umuyor.

Kaynakça https://www.engadget.com/el-salvador-bitcoin-city-190829261.html?src=rss https://edition.cnn.com/2021/11/21/tech/el-salvador-bitcoin-city/index.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7915 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), el salvador ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim