Anlık Bildirim

Kanadalı bir genç 36.5 milyon dolar değerinde kripto para çaldığı gerekçesiyle tutuklandı

Kanadalı bir genç, ABD’de yaşayan bir kişiden 36.5 milyon dolar değerinde kripto para çaldığı gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde tutuklandı.                               

Bir kişi tarafından gerçekleştirilen en büyük kripo hırsızlığı Tam Boyutta Gör

Kanadalı bir genç, ABD’de bulunan tek bir kişiden yaklaşık 36.5 milyon dolar değerinde kripto para çaldığı iddiasıyla geçtiğimiz günlerde tutuklandı. Bu olay, kripto paraların güvenliği ile ilgili tartışmaları bir kez daha alevlendirdi ve kripto paralarda yüksek miktarda parası bulunan insanların kolay bir şekilde hedef haline geldiğini ortaya çıkardı.

Polisler tarafından yapılan açıklamalarda olay, “tek bir kişi tarafından gerçekleştirilen en büyük kripto para hırsızlığı” olarak nitelendirildi.

Açıklamalara göre geçen sene yaşanan olayda Kanadalı genç, ABD’li kurbanın kripto paralarını SIM Swap yöntemi ile çaldı. Telefon numaranızın başka bir telefona aktarılmasını sağlayan bu yöntem sayesinde kurbanın telefonuna erişildi. Bunun ardından da iki faktörlü kimlik doğrulama istekleri engellendi ve içinde 36.5 milyon dolar değerinde kripto para bulunan hesaplara ulaşıldı.

SIM Swap yöntemi ile kripto paralar çalındı Tam Boyutta Gör

Kanadalı Yetkililer, FBI ve ABD gizli servisi ile birlikte çalışarak, paranın bir kısmı ile çevrimiçi bir oyunda çok değerli ve 'nadir' bir kullanıcı adı satın aldığı belirlenen gencin yerini tespit etti ve yakaladı. Tutuklamanın ardından 5.5 milyon dolar civarında kripto paraya el konulduğu ifade edildi. Yakalanan gencin kimliği ile ilgili ise herhangi bir detay paylaşılmadı.

Kripto paraların popülaritesi arttıkça bu tarz olaylarda da artış görülüyor. Bu sebeple de uzmanlar insanların dikkatli olması gerektiğini, çünkü 'kripto dolandırıcılığı' ile karşı karşıya kalınma ihtimalinin tahmin edilenden daha fazla olduğunu vurguluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim