Anlık Bildirim

Bitcoin madenciliğinde jeotermal enerji dönemi

El Salvador’un devlet başkanı Nayib Bukele ülkedeki jeotermal enerji üretim tesislerinin Bitcoin madencilerine gerekli temiz ortamı sağlaması için talimat verdi.

El Salvador temiz enerji ile Bitcoin üretecek Tam Boyutta Gör

Bugün kripto para çeşitlerini kazabilmek için ekran kartı ağırlıklı kaslı sistemler gerekiyor ve enerji tüketimi haliyle tavan yapıyor. Dünyada madencilerin elektrik tüketimi birkaç ülkenin toplamından fazla hale gelmiş durumda. 

El Salvador temiz enerjiden yana

Elon Musk da bu duruma dikkat çekmiş ve Bitcoin sert düşüş yaşamıştı. Bazı girişimler temiz enerji ile Bitcoin madenciliği yapıyor ancak ilk kez devlet bazında temiz Bitcoin üretimi için harekete geçildi.

Bitcoin’i resmi ödeme birimleri arasına ekleyen ilk ülke El Salvador’un devlet başkanı Nayib Bukele, devlete bağlı jeotermal enerji üretimi firması LaGeo’nun tamamen temiz Bitcoin madenciliği için girişimcilere gerekli ortamı sağlayacağını duyurdu. LaGeo volkanlardan enerji üretiyor ve geçtiğimiz günlerde 95MW gücünde yeni bir volkan kaynağı bulmuştu. Bitcoin üretim tesisleri bu kaynağın etrafına inşa edilecek. 

Hükümet seviyesinde atılan bu adım ile birlikte kripto paralarda temiz enerji döneminin öne çıkması bekleniyor. Küresel ısınmanın da şiddetli bir şekilde hissedildiği bu günlerde zengin olma hayalleri işi daha da kötüye götürebilir.


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim