Anlık Bildirim

Elektrikli Mercedes EQB, Avrupa prömiyerini Münih'te gerçekleştirdi

Adından da anlaşılabileceği üzere EQB, Mercedes GLB'yi temel alan bir elektrikli SUV. 7 koltuk seçeneğine de sahip olan EQB'nin Avrupa'da satılacak versiyonlarıyla ilgili daha fazla bilgi öğrendik.

mercedes eqb ön tasarım Tam Boyutta Gör

Alman otomotiv devi Mercedes, elektrikli kompakt SUV modeli EQB'yi bu yılın başında Şanghay'da göstermişti. Yeni Mercedes EQB bugün de Münih'teki fuarda Avrupa prömiyerini gerçekleştirdi.

EQB 300 ve EQB 350 versiyonları

Doğuştan elektrikli araç platformu yerine içten yanmalı ikizi GLB'nin platformunu temel alan crossover ilk etapta EQB 300 ve EQB 350 versiyonlarıyla piyasaya sürülecek. Her iki versiyon da iki elektrik motoruna, dört tekerlekten çekiş düzenine ve WLTP'ye göre 420 km'ye kadar menzile imkan veren 66.5 kWsa batarya paketine sahip olacak.

İki versiyonu ayıran taraf motorların sunduğu güç olacak. Giriş seviyesindeki versiyon 225 beygir güç ve 390 Nm tork sunarken 0-100 km/s hızlanmasını 8 saniyede tamamlayacak. Daha güçlü olan EQB 350'de ise bu değerler 288 beygir güç ve 521 Nm tork olarak karşımıza çıkacak. Bu versiyonun 0-100 km/s hızlanma süresi de 6.2 saniye. Öte yandan her iki versiyonun da azami hızı 160 km/s ile sınırlı. İlerleyen süreçte önden çekişli ve daha uzun menzilli versiyonlar da aileye katılacak.

mercedes eqb arka tasarım Tam Boyutta Gör

Mercedes EQB de içten yanmalı ikizi gibi 5 veya 7 koltuklu konfigürasyonlarla tercih edilebiliyor. 4684 mm uzunluğa, 1834 mm genişliğe, 1701 mm yüksekliğe ve 2829 mm aks mesafesine sahip. Mercedes, üçüncü sıra koltukların 1.65 metre uzunluğa kadar olan kişiler tarafından kullanılabileceğini ve bebek koltuğu bağlantısına uygun olduğunu belirtiyor.

Otomobilin iç mekanında da diğer modellerden aşina olduğumuz bir görüntü hakim. 10.3 inç dijital gösterge ve multimedya ekranlarından oluşan bitişik ekran tasarımı, artırılmış gerçeklik özelliğine sahip navigasyon ve türbin şekilli havalandırma menfezleri bu alanda göze çarpan detaylardan. Söz konusu multimedya sistemi son nesil MBUX yazılımıyla güçlendirilmiş ve GLB'ninkinden daha sezgisel çalıştığı belirtiliyor.

EQB'nin fiyatı henüz açıklanmadı. Piyasaya sürüldüğünde Audi Q4 E-Tron, Tesla Model Y ve Volkswagen ID.4 gibi modellere rakip olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim