Anlık Bildirim

Elektrikli Mercedes EQE, 'küçük EQS' dedirten tasarımla geldi

Mercedes, Münih'teki fuarın hemen öncesinde yeni EQE'yi tanıttı. Tasarımı ve özellikleriyle EQS'in genlerini daha kompakt sınıfa taşıyan EQE, 2022'nin ortasında üretime girecek. İşre detaylar:

Elektrikli Mercedes EQE tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Alman otomotiv devi Mercedes'in elektrikli otomobil atılımı sürüyor. Şirket, Münih Otomobil Fuarı'nın hemen öncesinde yeni elektrikli Mercedes EQE Sedan modelini gösterdi. Tasarım ve boyutlar göz önüne alındığında yeni EQE için adete küçük bir EQS olmuş diyebiliriz.

Mercedes EQE özellikleriyle neler sunuyor?

Mercedes-Benz logosu ve küçük yıldızların yer aldığı siyah panel (AMG versiyonda), onunla entegre gibi görünen LED farlar, sportif ön tampon, coupe benzeri tavan hattı, gizli kapı kolları, 19 ila 21 inç arasında değişen jantlar, boydan boya uzanan LED stoplar derken EQE ve EQS'in tasarımındaki benzer detaylar sürüp gidiyor. Fakat EQE, büyük kardeşine göre daha kompakt ve 90mm daha kısa aks mesafesine (3120mm) sahip.

Yeni Mercedes EQE'nin iç mekanında da aynı durum söz konusu. Giriş versiyonunda 12.8 inç dokunmatik multimedya ekranı ve 12.2 inç dijital gösterge ekranının bulunduğu araçta yeni Mercedes-Benz Hyperscreen sistemi de opsiyon listedinde. 56 inçlik yekpare kavisli cam yüzeyden oluşan bu panelde 12.3 inç dijital gösterge, 17.7 inç merkez dokunmatik ekran ve 12.3 inç ön yolcu ekranı bulunuyor. Bunun yanı sıra biyometrik doğrulama için parmak izi okuyucu ve artırılmış gerçeklik özellikli navigasyon da tıpkı EQS'teki gibi listede.

Elektrikli Mercedes EQE tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Elektrikli EQE'nin giriş seviyesinde markanın Konfor koltukları standart fakat AMG-Line paketiyle sportif çanak koltuklar tercih edilebiliyor. Bunun yanı sıra masaj gibi çeşitli rahatlama özellikleri sunan Energizing Comfort sistemi de EQE'nin opsiyonları arasında. Güvenlik tarafında otonom acil durum freni, uzun far asistanı ve Pre-Safe sistemi EQE'de standart. Opsiyon olarak sunulan sürücü asistan paketiyse aktif şerit takip asistanı, şerit değiştirme asistanı, kör nokta uyarısı, trafik işareti asistanı ve yolcuları yandan çarpmalara karşı koruyan Pre-Safe Side Impulse gibi özellikleri de listeye dahil ediyor.

EQE 350:

  • 288 beygir güç
  • 530 Nm tork
  • 90.6 kWsa batarya paketi
  • 660 km WLTP menzili

Yeni Mercedes EQE ailesinin şimdilik sadece EQE 350 isimli versiyonu tanıtıldı. Bu versiyonda 288 beygir güç ve 530 Nm tork üreten elektrik motoru bulunuyor. Model standart olarak arkadan itişli fakat ön tarafa ekstra motor ekleyen 4Matic dört tekerlekten sürüş sistemi de ileride opsiyon olarak tercih edilebilecek. EQE 350'de 90.6 kWsa'lik batarya paketi mevcut. Bu da WLTP'ye göre 660 kilometre gibi kayda değer bir menzil sunuyor. DC hızlı şarj özelliği sayesinde 30 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e dolum mümkün.

Son olarak, EQE'nin altyapı özellikleri de EQS ile oldukça benzer. Arka tekerlekleri 10 dereceye kadar açılandırabilen arka aks yönlendirme sistemi yine opsiyon listesinde. Bunun yanında markanın Airmatic havalı süspansiyon sistemini de yine opsiyon olarak sunulan özellikler arasında görebiliyoruz. Mercedes EQE'nin üretimi 2022'nin ortalarında şirketin Bremen fabrikasında başlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13915 kez okundu.
20 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, elektrikli araçlar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim