Anlık Bildirim

Elon Musk, 2008'de Tesla'ya son parasını yatırdığından bahsetti

Geçtiğimiz günlerde bir Twitter sohbetinde Elon Musk, 2008'deki finansal krizde Tesla zor zamanlardan geçerken Tesla'ya son parasını nasıl yatırdığından bahsetti.

Elon Musk, 2008'de Tesla'ya son parasını yatırdığını söyledi

Tesla'nın değeri her geçen gün diğer otomobil üreticilerinden daha büyük olmaya devam ediyor. Bu anlamda şirketin şu anda iflasın eşiğinde olduğuna inanmak zor. Geçtiğimiz günlerde The New York Observer gazetesinde Tesla'nın ilk zamanlarında büyük bir mücadele verdiği  ve Elon Musk'ın bugün ne kadar ilerlediğini anlamak için o zamanlara bakmanın yeterli olduğu belirtildi.

Yakın zamanda Twitter'daki bir paylaşımında ünlü biyografi yazarı Ashlee Vance, 2008 krizinde Tesla'nın batmaya ne kadar yakın olduğunu ve şimdi 2020/2021 küresel krizinde Tesla'nın en değerli otomotiv şirketlerinden birisi olduğunu yazdı. Elon Musk da Vance'e şahsen cevap yazarak, 2008 yılında Tesla finansman turundan sonra PayPal'daki son parasını Tesla'ya verdiğini söyledi. Musk, o zamanlarda buraya verdiği parasının haricinde bir evi ya da herhangi satılabilir bir şeyi olmadığını da ekledi. 

The New York Observer'da belirtildiği gibi Tesla'nın geri dönüşü 2019'da Model 3'ün piyasaya sürülmesiyle mümkün oldu. Ancak bundan sonra Tesla ilk defa her çeyrekte net bir gelir elde etmeye başladı. Asıl yükseliş ise neredeyse bütün dünyanın durgunluğa girdiği son 18 ayda %700'ün üzerinde bir büyüme ile gerçekleşti. Şimdi ise Tesla, dünyada önde gelen EV (elektrikli araç) markalarından birisi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim