Anlık Bildirim

Elon Musk'tan önemli açıklama: Otopilotu diğer otomobil üreticilerine lisanslayabiliriz

Geçtiğimiz gün düzenlenen Yapay Zeka Günü etkinliğinde Elon Musk, üçüncü taraf otomobil üreticilerine otomatik pilotunun lisansını vermeye hazır olduğunu söyledi.

Tesla, otopilotu diğer otomobil üreticilerine lisanslayabilir Tam Boyutta Gör

Elon Musk, Tesla'nın otonom sürüş sistemini geliştirmede büyük adımlar attığını söyledi ve çok yakında otopilotun, canlı bir sürücüden daha iyi bir araba sürebileceğine inanıyor. Tesla patronuna göre ne kadar fazla Tesla otopilot ile donatılmış araç varsa, dünyanın dört bir yanındaki yollar daha güvenli olabilir.

Buna ek olarak Musk, bir otopilot sistemini "sıfırdan" geliştirmenin muazzam maliyetine ve herhangi bir otomobil üreticisine inanılmaz derecede pahalıya mal olacağına dikkat çekiyor. Bu bağlamda Elon, Tesla'nın otopilotunun başka araçlarda kullanılması için lisans verilmesine kesinlikle karşı olmadığını söyledi. Ayrıca, bazı otomobil üreticileriyle ön müzakerelerin çoktan geçildiğini bile ifade etti.

Tesla, otopilotu diğer otomobil üreticilerine lisanslayabilir Tam Boyutta Gör

Kapalı bir şirket değiliz

Daha önce Elon Musk, Tesla'nın "kapalı şirket" ideolojisine bağlı olmadığını söylemiş ve bu sözlerle Apple'dan olumsuz bir şekilde bahsetmişti. Bu bakış açısına göre Tesla, daha önce kendi Supercharger'larını (şarj istasyonları) üçüncü taraf elektrikli otomobiller için açmaya karar vermiş ve bu da Tesla otomobil sahiplerinde bir hoşnutsuzluğa neden olmuştu.

Elon, Tesla'yı "diğer otomobil şirketleri için en iyi otopilot lisansını almak için değerli bir fırsat" olarak nitelendirdi. Otomobil üreticileri Musk'ın önerisinden yararlanırsa, tüm otomobil pazarı oldukça değişebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim