Anlık Bildirim

Elon Musk, 7 koltuklu Tesla Model Y için tarih verdi

Twitter hesabından bir takipçisinin Tesla Model Y ile ilgili sorusunu yanıtlayan Musk, yedi koltuklu Model Y'nin önümüzdeki ay üretime gireceğini ve teslimatların Aralık'ta başlayacağını belirtti.

Elon Musk, 7 koltuklu Tesla Model Y için tarih verdi Tam Boyutta Gör

Tesla CEO'su Elon Musk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yedi koltuklu Tesla Model Y'nin önümüzdeki ay üretime gireceğini duyurdu. Teslimatlar Aralık ayında başlayacak.

Elon Musk, Model Y'nin üç sıra koltuk seçeneğine sahip bir crossover olacağını duyurduğunda pek çok kişi bu boyutta bir otomobile fazladan iki koltuğun nasıl ekleneceğini merak etmişti. Zira otomobilin tavanı arkaya doğru fazlasıyla eğimli olduğu için bu alanda fazla bir baş mesafesi kalmıyor.

Aslına bakılırsa, bu Tesla'nın yedi koltuk opsiyonuna yer verdiği ilk modeli değil. Model X ve hatta Model S'te bile üç sıra koltuk seçeneği tercih edilebiliyordu. Şirket, gerekli baş ve diz mesafesini elde edebilmek için Model S'te söz konusu iki koltuğu ters biçimde yerleştirmiş ve bagaj zeminini de düşürmüştü. Şirketin Tesla Model Y için de aynı yöntemi kullanması muhtemel.

Fakat bu yılın başında Model Y'nin üçüncü sıra koltukları araç içerisinden görüntülenmiş ve sergilenen araçtaki koltukların diğerleri gibi öne dönük olduğu görülmüştü. Kısıtlı bir görüş imkanı sunan bu fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla koltukların genişliği özellikle çocuklar için iyi ancak diz mesafesi düşündürücü.

Elon Musk, 7 koltuklu Tesla Model Y için tarih verdi

Ekstra koltukların nasıl yerleştirileceği bir yana, Tesla Model Y'yi yedi koltuk seçeneğiyle tercih etmek isteyen müşterilerin fazladan 3 bin dolar ödemesi gerekiyor. Kısa süre önce yapılan açıklamada, şirketin yeni tanıttığı 4680 pillerin ilk olarak Berlin'de üretilecek Tesla Model Y'lerde kullanılacağı açıklanmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim