Anlık Bildirim

Bitcoin fiyatı 41 bin doları gördü

Manipülasyon yaptığı için ağır bir şekilde eleştirilen Elon Musk bugün yeniden çıkışın fitilini ateşlediği için yatırımcılar tarafından övgü yağmuruna tutuluyor.

Elon Musk sahneye çıktı Bitcoin coştu Tam Boyutta Gör

Son aylarda derin bir düşüş içerisine giren ve yatırımcısına kâbus yaşatan kripto para piyasası toparlanıyor. Özellikle son dönemde ülkelerin Bitcoin ilgisi ve tabii ki yine Elon Musk yükselişte rol oynuyor. 

Bitcoin fiyatı ne kadar oldu?

El Salvador’un Bitcoin’i resmi ödeme aracı ilan etmesinin ve jeotermal enerji platformlarına Bitcoin madencilik sistemlerinin kurulmasına öncülük etmesi pozitif hareketin başlangıcı oldu. Tanzanya’nın da harekete geçeceğinin ardından yine Elon Musk devreye girdi. 

Elon Musk yaptığı paylaşımda Tesla'nın "olumlu gelecek eğilimi olan madenciler tarafından makul temiz enerji kullanımının onaylanması durumunda Bitcoin işlemlerine izin vermeye devam edeceğini" söyledi.

Bir iki gündür 38000$ üzerinde kalıcı olmaya çalışan Bitcoin bu haberle önce 39000$ sonra da 40000$ bandını yıkmayı başardı. Haberin yazımı esnasında 41000$ bandını da yıkmaya çalışıyordu ki 42000$ üzerinde gün kapanışları yeni bir çıkışın başlangıcı olabilir. 

Halihazırda yenilenebilir enerji kullanan Bitcoin madenciliğinin mevcut kısmı ise tartışmalı, şayet Cambridge Alternatif Finans Merkezi 2020 raporuna göre Bitcoin madenciliğinin %39'unun yenilenebilir enerji kullandığını tahmin edilirken, bir kripto yatırım şirketi olan CoinShares'in 2018 raporu ise rakamı %77,6 olarak belirledi. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim