Anlık Bildirim

Tüm Steam oyunlarının Tesla modellerinde oynanabilmesi için çalışılıyor

Elon Musk, bir takipçisinin yenilenen Model X ve S için Cyberpunk'ı sormasının ardından spesifik oyunlardan ziyade uzun vadede tüm Steam oyunlarını getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Elon Musk, Steam oyunlarını Tesla modellerine getirmeye çalışıyor Tam Boyutta Gör

Otomotiv dünyası farklı bir noktaya doğru evriliyor. Örneğin Tesla'nın otomobillerinde araç içi oyun deneyimi sunması ve bunu Witcher 3, Cyberpunk 2077 gibi ciddi oyunlarla yapabilmesi bizleri şaşırtmıştı. Ancak görünen o ki Elon Musk'ın planları bundan daha büyük.

"Otomobiller kendi kendilerini sürmeye başladığında araç içi eğlence sistemleri büyük önem kazanacak" düşüncesine sahip olan Elon Musk'ın Model serisi araçların içerisinde yer alacak Tesla Arcade isimli bir oyun platformu kurmaya çalıştığını biliyoruz. Böylece Tesla modellerinin her biri devasa oyun konsolları haline gelecek.

Şirket içerisinde Tesla Arcade için çalışan birçok yazılım mühendisi mevcut ve işler adım adım ilerliyor. Şimdi ise bu konuyla alakalı Musk'tan büyük bir duyuru geldi ve Steam'deki oyunların Tesla modellerinde oynanabilmesi için çalışma yaptıklarını açıkladı. Bilindiği gibi Steam kütüphanesi oldukça geniş bir yelpazeye sahip ve duyuruya göre uzun vadede tüm oyunlar Tesla'nın kendi sisteminde oynanabilir hale getirilecek.

Tesla, yenilenen Model S ve Model X'in tanıtımında bu araçlara entegre edilen oyun bilgisayarından da söz etmişti. Sistemin 10 teraflops işlem gücüyle en yeni konsollarla boy ölçüşebilir kapasitede olduğu ve kablosuz kontrolcü uyumluluğu ile herhangi bir koltuktan oyun oynanabileceği açıklanmıştı. Tesla'nın sisteminin tüm detayları belli değil ancak arkasında AMD'nin olduğu biliniyor. Özellikle grafik tarafında AMD RDNA 2 mimarisine sahip Navi 23 GPU'nun adı geçiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim