Anlık Bildirim

Elon Musk uyardı: 2025 yılında elektrik kıtlığı yaşanacak

Bir konferansına katılan Elon Musk, yapay zeka ve elektrikli otomobil sektörünün eşzamanlı olarak inanılmaz bir şekilde büyümesi nedeniyle 2025'te elektrik sıkıntısı yaşanacağını söyledi.

Elon Musk uyardı: 2025 yılında elektrik kıtlığı yaşanacak Tam Boyutta Gör

Tesla'nın CEO'su ve kurucusu Elon Musk, Bosch Connected World konferansına uzaktan bağlanarak bir konuşma yaptı. Ünlü girişimci, şirketin sürücüsüz arabalar ve insansı robotlar geliştirme planları hakkında bazı bilgiler verdi. Aynı zamanda teknolojinin hızlı ilerlemesine dair duyduğu endişeleri dile getirdi.

Musk konferans sırasında şunları söyledi "Daha önce hiçbir teknolojinin bu kadar hızlı ilerlediğini görmemiştim. Çip kıtlığı sona ermiş olabilir, ancak yapay zeka ve elektrikli araçlar öylesine müthiş bir hızla büyüyor ki, önümüzdeki yıl dünya elektrik ve trafo arzı konusunda sıkıntıyla karşı karşıya kalacak."

Elon Musk, yapay zeka hesaplama miktarının her altı ayda bir 10 kat arttığını belirtti. Kendisine göre bu kadar hızlı bir büyümenin sonsuza kadar devam etmesi imkansız, bu nedenle kademeli olarak yavaşlayacak. Girişimci, dünya yarı iletken krizini çoktan aştığı için, bir sonraki darboğazın elektrik üretimi ve enerji şebekelerinin işletilmesi olacağına inanıyor.

Elon Musk uyardı: 2025 yılında elektrik kıtlığı yaşanacak Tam Boyutta Gör

Enerji talebi yüksek iki sektör aynı anda yükselişte

Musk bu konuda "Bir sonraki kıtlık elektrik olacak. Tüm çipleri çalıştırmak için yeterli elektrik bulamayacaklar. Bence gelecek yıl tüm çipleri çalıştırmak için yeterli elektrik bulamayacaklarını göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

Tesla CEO'su elektrikli araçlar ve yapay zeka gibi enerji talebi yüksek iki sektörün aynı anda popülerlik kazanmasının, elektrikli ekipman ve enerji üretimi için büyük bir talep yarattığını düşünüyor. Bu talebe dünya henüz tam anlamıyla hazır olmayabilir. Ancak, insanlık muhtemelen şimdiye kadar yaşadığı en büyük teknolojik devrimin eşiğinde bulunuyor. Yapay zeka gelişmeye devam edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12792 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elon musk, elektrikli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim