Anlık Bildirim

Elon Musk, yeni Tesla otomobilini duyurdu: Model 2 geliyor

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın CEO’su olan Elon Musk, hissedarlarla yaptığı görüşmede iki yeni elektrikli araç hakkında konuştu ve Tesla'nın halihazırda bir tane inşa ettiğini doğruladı.
Elon Musk, yeni Tesla otomobilini duyurdu! Tam Boyutta Gör
Tesla CEO'su Elon Musk, Salı günü 2023 yılı hissedarlar toplantısında iki yeni elektrikli aracın tanıtımını yaptı. Milyarder yönetici, Tesla'nın halihazırda yeni bir ürün inşa etme sürecinde olduğunu da belirtti. Daha önceki haberlerimizde de Tesla’nın yeni ve daha uygun fiyatlı bir model üzerinde çalıştığını sizlere aktarmıştık.

Musk, yaptığı açıklamada "Sadece aslında yeni bir ürün inşa ettiğimizi vurgulamak istiyorum. Aslında yeni bir ürün tasarlıyoruz. Burada elimiz kolumuz bağlı oturmuyoruz." dedi. Musk, konuşmasının devamında iki yeni otomobilin geliştirme aşamasında olduğu ve "hem ürünlerin tasarımının hem de üretim tekniklerinin sektörde mevcut olan her şeyin çok üstünde olduğunu" söyledi.

Yeni Tesla geliyor

Elon Musk, yeni Tesla otomobilini duyurdu! Tam Boyutta Gör
Musk’ın konuşması sırasında arkasındaki ekranda bir araç siluetinin işlenmiş görüntüsü belirdi ve izleyicilere bu araçlardan birinin teaser'ı verildi. Bu aracın, Musk'ın 2020'de bahsettiği 25.000 dolarlık hatchback olması muhtemel. Musk ayrıca toplantının yeni bir ürün duyurusu yapmak için uygun bir yer olmadığını ve eninde sonunda uygun bir ürün lansmanı yapılacağını söyledi.

 

Elon Musk, yeni Tesla otomobilini duyurdu! Tam Boyutta Gör
Musk sahnede aracı "inşa etmekle" neyi kastettiğini netleştirmedi. Muhtemelen seri üretim hacmine sahip bir araçtan ziyade bir prototip inşa ediliyor olabilir. Tesla daha önce Mart ayındaki Yatırımcı Günü'nde iki yeni modelin tanıtımını yapmış, Tesla'nın tüm ürün gamını ve iki aracın ana hatlarını gösteren bir fotoğraf sergilemişti. Araçlardan biri minibüs, diğeri ise sedan ya da hatchback boyutlarında görünüyordu. Her ikisinin de çok daha yüksek hacimlerde satılan daha uygun fiyatlı araçlar olması bekleniyor.

Musk ayrıca bu iki modelin toplamından yılda muhtemelen 5 milyon adetten fazla üreteceklerini söyledi. Tesla hayranları tarafından genellikle "Model 2" olarak adlandırılan hatchback üretiminin Meksika'da inşa edilen Gigafactory’de yapılacağı tahmin ediliyor. Musk'ın bahsettiği ikinci aracın geçmişte bahsettiği robot taksi olacağına dair bazı spekülasyonlar var. Bir izleyici Musk'tan Tesla'ların araç paylaşımında kullanılmasıyla ilgili bir güncelleme istedi ve Musk araç paylaşımının "sürücüsüz dünyada gerçekten önemli olmayacağı" yanıtını verdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8864 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elon musk, Tesla ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim