Anlık Bildirim

Araştırmaya göre erkekler kadınlardan daha fazla iklim değişikliğine sebep oluyor

Journal for Industrial Ecology’de yayınlanan iklim değişikliği araştırmasına göre erkekler kadınlardan çok daha fazla iklim değişikliğine yol açarak gezegene zarar veriyor.

Avrupalı araştırmacılardan oluşan bir ekip yaptığı araştırmada İsveçli erkek ve kadınların satın alma alışkanlıklarını karşılaştırarak bunun iklim değişikliğine olan etkilerini gözlemledi. Journal for Industrial Ecology isimli akademik dergide yayınlanan araştırmada erkeklerin kadınlardan yüzde 16 daha fazla karbon salınımına neden olduğu gözlemlendi.

Erkekler kadınlardan daha fazla Dünya'ya zarar veriyor Tam Boyutta Gör

Araştırmacılardan Annika Carlison yaptığı açıklamada, “Erkekler kadınların satın alma alışkanlıklarından bir şeyler öğrenerek daha az karbon salınımına neden olan ürünlere yönelebilir” ifadelerini kullandı.

Erkekler arabalara daha çok para harcıyor

Çalışmada oluşan farkın en büyük sebebi olarak erkeklerin arabalara ve benzine daha fazla para harcamaları gösterildi. Ayrıca erkeklerin karbon emisyonuna sebep olarak gösterilen et türlerini, alkolü ve tütün ürünlerini daha çok tükettiği de gözlemlendi. İnsanlar bunların çok küçük detaylar olduğunu düşünse de araştırmacılara göre bu detaylar gezegenin geleceği için önemli bir rol oynayabilir.

Erkekler kadınlardan daha fazla Dünya'ya zarar veriyor Tam Boyutta Gör

Bilim insanları erkekler ve kadınlar arasındaki bu karşılaştırmanın gerekli politikaları belirlemek için doğru olduğunu düşünüyor ve erkeklerin benzinli araba kullanımını azaltmada etkili olabileceğini ifade ediyor. Araştırmacılar ayrıca, dünya hükümetlerinin de bu karşılaştırmayı insanlara açıklaması gerektiğinin önemli olduğunu düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6402 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
erkek, kadın ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim