Anlık Bildirim

Facebook’tan yeni muhbir: Şirket nefret söylemlerine ve yasadışı faaliyetlere izin veriyor

Teknoloji devi Facebook’tan bir muhbir daha şirketin nefret söylemlerine ve yasadışı faaliyetlere izin verdiğini ve gelir elde etmeyi bu durumlardan öne koyduğunu belirtti.

Dev şirket Facebook’un eski çalışanlarından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Daha önce ortaya çıkan muhbirler, Facebook’un gençlere ve demokrasiye zarar verdiğini ve kâr etmeyi güvenlikten daha önde tuttuğunu belirten açıklamalar yapmışlardı.

Eski çalışan: Facebook nefret söylemlerini görmezden geliyor Tam Boyutta Gör

Şimdi de Washington Post tarafından yayınlanan bir habere göre Facebook Dürüstlük Ekibi’nin eski bir üyesi olan yeni bir muhbir, cuma günü verdiği yeminli bir ifadede şirketle ilgili olumsuz söylemlerde bulundu.

Muhbir açıklamalarında, şirketin gelir elde etmeyi her şeyden önce tuttuğunu, nefret söylemlerine, yasa dışı faaliyetlere ve yanlış bilgi yayılımına müsaade ettiğini ifade ederek diğer muhbirlerin ifadelerini destekleyen açıklamalarda bulundu. 

İfadede yer alan önemli iddialarından biri de, 2016 yılında ABD seçimlerine Rusya’nın müdahalesini çevreleyen tartışmalar sırasında üst düzey bir Facebook yetkilisinin yaptığı iddia edilen açıklamalardı. 

İddiaya göre yetkili devam eden bir tartışma sırasında şu ifadeleri kullandı: “Geçici şeyler bunlar. Bazı milletvekilleri kızacak ama birkaç hafta sonra bunu unutup başka bir şeye geçecekler. Biz de bu arada ‘bodrumda’ para basmaya devam edeceğiz, yani iyiyiz sorun yok.” 


Yeminli ifadeye göre bu alıntı şirketin gelir elde etmeye nefret söylemi, yanlış bilgilendirme içeren uygunsuz içeriklerden daha fazla değer verdiğini kanıtlıyor. 

Eski çalışan: Facebook nefret söylemlerini görmezden geliyor Tam Boyutta Gör

Muhbir buna ek olarak şirketin, o zamanki başkan Donald Trump ve destekçilerini kızdırmamak ve kullanıcı düşüşü yaşama ihtimalinden kaçınmak için bu tür uygunsuz içeriklerle savaşmaktan kaçındığını da belirtti. 

Son olarak yeminli ifade, daha önce Instagram’ın genç kullanıcıların zihinsel sağlığını kötü etkilediğini gösteren verileri sızdıran eski Facebook veri bilimcisi Frances Haugen’ın iddialarını yenileyerek platformun özellikle genç kızlarda oluşturduğu sorunların altını çizdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim