Anlık Bildirim

Ethereum ETF’leri 2022 yılının ilk çeyreğinde gelebilir

ABD'de satışa açılan Bitcoin ETF'lerini şimdi de Etherum takip edecek. İlk ETF'lerin önümüzdeki aylarda satışa çıkması planlanıyor.                               

Ethereum ETF’leri 2022 yılının ilk çeyreğinde gelebilir Tam Boyutta Gör

Bloomberg’e göre 2022 yılının ilk çeyreğinde SEC’in vadeli işlemlere dayalı bir Ethereum ETF’ini onayladığına şahit olabiliriz. Bloomberg Intelligence analistlerinden James Seyffart’ın öngörülerine göre ABD’deki yatırımcılar 2022 yılının ilk çeyreğinde ETH ETF’i aracılığıyla Ethereum’a yatırım yapabilir.

James Seyffart, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) olası bir Ethereum ETF onayının yanı sıra spot piyasalara dayalı bir Bitcoin ETF’ine de yeşil ışık yakabileceğini belirtti. James Seyffart ancak bunun kripto para piyasasına yönelik düzenleyici endişeler nedeniyle daha uzun sürebileceğini de sözlerine ekledi.

Her ne kadar son dönemde vadeli işlemlere dayalı Bitcoin ETF’lerine ardı ardına onay verse de SEC, spot Bitcoin ETF’leri konusunda isteksiz davranmaya devam ediyor. Zira vadeli işlemlere dayalı Bitcoin ETF’leri regüle edilmiş olduğundan SEC’in tercihini şu ana kadar vadeli Bitcoin ETF’lerinden yana kullandığını söyleyebiliriz.

Öte yandan kripto para topluluğunun önde gelen isimlerinden Sam Bankman-Fried da SEC’in Ethereum ETF’lerini onaylaması durumunda şaşırmayacağını ifade etti. 

Ethereum ETF'i nedir?

Ethereum ETF'i sayesinde yatırımcılar Ethereum fiyatı ile aynı değerde fonlara yatırım yapacak. Bitcoin fiyatı arttıkça bu fonlar değerlenecek, düştükçe değer kaybedecek. Yani Ethereum'e dolaylı yoldan yatırım yapılacak. ETF'ler sayesinde risk minimize ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim