Anlık Bildirim

Ethereum kurucusu Vitalik’ten 1 milyar dolarlık SHIB bağışı

Vitalik Butterin elinde tuttuğu 1 milyar dolar değerinde SHIB para birimini Hindistan Covid ile Mücadele Vakfı’na bağışladı ve köpek temalı paralar anında çakıldı.

Ethereum kurucusu Vitalik’ten 1 milyar dolarlık SHIB bağışı Tam Boyutta Gör

Kripto para piyasalarının Elon Musk açıklamasıyla çökmesinin hemen öncesinde aslında önemli bir gelişme daha yaşanmıştı. Ethereum ağının kurucusu Vitalik Butterin, Hindistan’a önemli bir yardımda bulundu.

1 milyar dolarlık yardım

Uzun süredir Ethereum ağında piyasaya sürülen köpek veya kedi temalı pek çok coin’in belirli bir kısmı Vitalik’in cüzdanına gönderiliyor. Son dönemin popüler para birimi SHIB’de yaklaşık yüzde 50’lik kısmı Vitalik’in cüzdanına göndermişti. 

Dün akşam saatlerinde ilginç bir gelişme oldu ve Vitalik’in o anda 1 milyar dolar civarında olan yüzde 5 oranındaki SHIB coin birikimini Hindistan Covid ile Mücadele Vakfı’na bağışladığı haberi geldi. Böylece elinde yüzde 45 oranında SHIB birikimi kaldı.

Haberin yayılması ile birlikte köpek temalı paralarda sert bir düşüş yaşandı. Vakıf bağış miktarını kesinlikle satmayacağını söylemesine rağmen birikimin elden çıkarılacağını düşünen yatırımcılar satışa başladı. SHIB, Akita, Kishu gibi paralarda büyük düşüşler görüldü.

Koronavirüsten adeta kırılan Hindistan’da bu bağışın saklanması pek bir anlam ifade etmiyor zira acil oksijen kaynağı ihtiyacı var. 1 milyar dolar da oldukça iyi bir miktar. Hali hazırda Bitcoin de 50 bin dolara tutunmaya çalışıyor ancak altına inmesi durumunda düşüş sürebilir. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim