Anlık Bildirim

Exynos işlemcilerde Radeon grafikleri kesinleşti

Samsung bugün yaptığı açıklamada AMD ile Exynos yonga setlerine RDNA grafik teknolojisini entegre etmek için iş birliği yaptıklarını duyurdu. İlk yonga ise yıl sonuna yetişecek.

Exynos işlemcilerde Radeon grafikleri kesinleşti

Samsung ve AMD mobil dünyanın en önemli ortaklıklarından birisine imza atıyor. Daha önce bir kaç kez gündeme gelen Radeon yonga setli Exynos yonga setleri resmen duyuruldu. Çalışmalar başlamış durumda.

Radeon grafikli Exynos yonga seti

Exynos 2100 yonga setinin tanıtıldığı etkinlikte Samsung beklenen açıklamayı yaptı. 2021-2022 zaman aralığında AMD RDNA teknolojisini barındıran Exynos yonga setinin piyasaya çıkması bekleniyor.

Samsung ve AMD’nin bir süredir iş birliği yaptığı biliniyordu. Hatta Radeon C7 adıyla bir prototip de internete sızmıştı. Bu prototip Cortex-X1, Cortex-A78 ve Cortex-A55 çekirdekleri barındırıyordu. Grafik tarafında ise RDNA 2 Mobile görünüyordu.

AMD’nin henüz nasıl bir katkı yapacağı net değil. Güney Kore kaynakları ARM’ın da bu iş birliği içerisinde olduğunu belirtiyor. Daha verimli ve performans odaklı mobil Radeon grafik birimi ile birlikte Exynos yonga setleri muhtemelen çağ atlayacak. AMD de Qualcomm, ARM ve Imagination-Apple ortaklığının ardından mobil dünyadaki dördüncü grafik oyuncusu olma şansı elde edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10254 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ces2021, Samsung ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim